Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Μια σχολική αυλή βγαλμένη από παραμύθι στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών (ΦΩΤΟ)
[Thestival]: Μια σχολική αυλή βγαλμένη από παραμύθι στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών (ΦΩΤΟ)

[Thestival]: Μια σχολική αυλή βγαλμένη από παραμύθι στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών (ΦΩΤΟ)

Ένα επιβλητικό κάστρο, με πύργους, γέφυρες και τσουλήθρες και ένα μεγάλο, πολύχρωμο καράβι με τούνελ, ανεμόσκαλες και φυσικά πανέμορφες τσουλήθρες, καλωσόρισαν τα δεκάδες παιδιά και γονείς που πλημμύρισαν τον πλήρως ανακατασκευασμένο αύλειο χώρο του Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού της Επταπυργίου, στη Δ.Ε. Συκεών, στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής 12 Μαΐου.

Μικροί και μεγάλοι έμειναν ενθουσιασμένοι, καθώς μετά την πλήρη ανακατασκευή και τον εξοπλισμό της με εντυπωσιακά παιχνίδια, η πρότυπη σχολική αυλή έχει μετατραπεί σε μια παραμυθένια Παιδική Χαρά που θα χαίρονται και θα απολαμβάνουν οι λιλιπούτειοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, απελευθερώνοντας τη δημιουργική φαντασία παιδιών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο Αρίστος Γαλανός, πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης, υπό την ευθύνη του οποίου λειτουργεί ο συγκεκριμένος Βρεφονηπιακός και Παιδικός Σταθμός, «ταυτόχρονα, και με οδηγό τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις και προϋποθέσεις, προηγήθηκε η εξ ολοκλήρου ανακατασκευή, αναβάθμιση και ανακαίνιση των εσωτερικών λειτουργικών χώρων του παιδικού σταθμού, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος με 175 θέσεις συνολικά, με ποσό που άγγιξε τις 300.000 εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο».

Τόσο ο πρόεδρος όσο και η αντιπρόεδρος του Δ.Κ.Κ.Π.Α. Ελένη Αντωνιάδου εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες «σε όλους τους εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους και σε όλους όσοι κοπίασαν και συνέβαλαν αυτός ο παιδικός να γίνει πρότυπο για όλους». «Ένα στολίδι», όπως το χαρακτήρισε η κα. Αντωνιάδου «που χαιρόμαστε που εγκαινιάζουμε τη συγκεκριμένη Ημέρα της Μητέρας».

«Μπορεί τέτοιους χώρους να συναντάτε σε Παιδικές Χαρές αλλά σε αυλή Παιδικού Σταθμού νομίζω ότι δεν έχει ξανασυναντήσει κανένας» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, προσθέτοντας ότι ««σε καμία περίπτωση πριν από ενάμιση-δυο χρόνια που συζητούσαμε να γίνει εδώ μια παρέμβαση, για να μπορούν τα παιδιά με ασφάλεια να εκτονώνονται στη σχολική διαδικασία, κανένας δεν περίμενε ότι θα υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα. Χάρη στη χρηστή διαχείριση των χρημάτων του δήμου, και με πραγματικά πολλή δουλειά, καταφέραμε όχι απλά και μόνο να τηρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, αλλά να βγει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο του οποίου δεν έχει υπάρξει ποτέ, όχι μόνο στο δήμο μας και όσο γνωρίζουμε σε όλη την Ελλάδα».

«Υποδειγματικοί Παιδικοί Σταθμοί, η πρώτη μας προτεραιότητα»

Τη μεγάλη χαρά του για τα επίσημα εγκαίνια του αύλειου χώρου, «που ουσιαστικά λειτουργεί πάνω από έξι μήνες και μας κάνει καθημερινά περήφανους», εξέφρασε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, τονίζοντας «την τεράστια εργασία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έγινε τα προηγούμενα δυο χρόνια από τα κουφώματα, τις τουαλέτες, από την κουζίνα μέχρι τα κρεβατάκια, από τους χώρους υποδοχής μέχρι τους χώρους ύπνου». Όπως υπογράμμισε «πετύχαμε το άριστο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!