Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ρίχνει τους φράχτες του! (ΦΩΤΟ)
[Thestival]: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ρίχνει τους φράχτες του! (ΦΩΤΟ)

[Thestival]: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ρίχνει τους φράχτες του! (ΦΩΤΟ)

Ο φράχτης δεν υπάρχει πια! Ένα αρκετά μεγάλο τμήμα από το πλέγμα της περίφραξης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κόπηκε και απομακρύνθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του Μεγάρου εν μια… νυκτί, και συγκεκριμένα τη νύχτα της 21ης Ιουνίου 2019, κατά τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής. Το πιο ενδιαφέρον είναι ίσως ο τρόπος με τον οποίο έγινε, καθώς η ενέργεια αυτή ήταν μέρος μιας καλλιτεχνικής περφόρμανς με τον εύγλωττο τίτλο «Fence» (φράχτης).

Αναλυτικά το ιστορικό αυτής της σημαντικής και άκρως συμβολικής «κατεδάφισης»:

«Είναι γνωστή και εκπεφρασμένη η επιθυμία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης να υπάρξει μια άλλη διευθέτηση του περιβάλλοντα χώρου γύρω από τα δύο κτίριά του, ώστε το Μέγαρο να αποτελέσει και χωροταξικά τμήμα του ευρύτερου δημόσιου χώρου της πόλης, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εγγύτητα του κοινού και την εξοικείωσή του με τον οργανισμό. Ένα από τα βασικά εμπόδια στη νέα αυτή διευθέτηση που οραματίζεται το Μέγαρο είναι η ύπαρξη του φράχτη, ο οποίος σε συμβολικό επίπεδο τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας και αποξενώνει τους πολίτες από το Μέγαρο, ενώ επίσης στερεί από το κοινό μια σημαντική έκταση πρασίνου και ελεύθερου χώρου.

Ο ΟΜΜΘ λοιπόν αποφάσισε να απευθύνει τον Μάρτιο του 2019 ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων που θα αφορούσαν στην υλοποίηση καλλιτεχνικών δράσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου), με κεντρική θεματική: «Περιφράξεις | Διασχίσεις» («Enclosures | Pass-throughs»).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!