Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Με ένα φαντασμαγορικό θέαμα και πρωταγωνιστή τον Λευκό Πύργο η έναρξη των Δημητρίων (ΦΩΤΟ&VIDEO)
[Thestival]: Με ένα φαντασμαγορικό θέαμα και πρωταγωνιστή τον Λευκό Πύργο η έναρξη των Δημητρίων (ΦΩΤΟ&VIDEO)

[Thestival]: Με ένα φαντασμαγορικό θέαμα και πρωταγωνιστή τον Λευκό Πύργο η έναρξη των Δημητρίων (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Με ένα φαντασμαγορικό θέαμα και πρωταγωνιστή τον Λευκό Πύργο δόθηκε η φετινή έναρξη των Δημητρίων.

Ένα πολυθέαμα εμπνευσμένο από το μνημείο Λευκού Πύργου και τη σχέση του με τη ζωή της πόλης, στο χθες και το σήμερα, αφού γύρω και πάνω του διαδραματίστηκαν μια σειρά από δρώμενα που εμπνεύστηκαν από το χθες, το σήμερα και το αύριο του μνημείου.

Πρόκειται για μια τεράστια συνέργεια φορέων και δυνάμεων της πόλης κάτω από την ομπρέλα των φετινών 54ων Δημητρίων. Μια παραγωγή για τα 54α Δημήτρια από την parallaxi, η οποία γιορτάζει 30 χρόνια, με την ευγενική, σύμπραξη του Δήμου Θεσσαλονίκης-Αντιδημαρχία Πολιτισμού, του ΚΘΒΕ, της ΟΜΜΘ ΜΟΥΣΑ, του Κρατικού Ωδείου, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, Μουσείου Κινηματογράφου, της Φιλαρμονικής Δήμου Θεσσαλονίκης, της Sindos Concert Band, της Κρούσης, του Κρουστόφωνου και πολλών μεμονωμένων καλλιτεχνών σε μια νύχτα που ήταν αφιερωμένη στο Λευκό Πύργο.

Η έναρξη δόθηκε από την Α’ Προβλήτα του Λιμανιού, με ένα μουσικό πρόγραμμα από τη φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια ένα πλοίο μετετράπηκε σε πλωτό κινηματογράφο στη μνήμη του θρυλικού πλωτού κινηματογράφου Κουρσάλ που έπλεε στο Θερμαϊκό, πριν εκατό χρόνια, ως ο πρώτος πλωτός κινηματογράφος της Ιστορίας. Το πλοίο λίγο πριν τις 19.00, από το Λιμάνι, την πρώτη προβλήτα, και διέσχισε την παλιά παραλία, μέχρι τον Λευκό Πύργο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!