Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: KOUZINA 2019: Αφιερωμένη στη μεσογειακή διατροφή και στα βιολογικά προϊόντα της Χαλκιδικής η τελευταία εβδομάδα
[Thestival]: KOUZINA 2019: Αφιερωμένη στη μεσογειακή διατροφή και στα βιολογικά προϊόντα της Χαλκιδικής η τελευταία εβδομάδα

[Thestival]: KOUZINA 2019: Αφιερωμένη στη μεσογειακή διατροφή και στα βιολογικά προϊόντα της Χαλκιδικής η τελευταία εβδομάδα

Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2019, η οποία τίμησε ως μεσογειακό προορισμό τη Σλοβενία, ήταν φιερωμένη στη μεσογειακή διατροφή, στις καθαρές γεύσεις της γης και της θάλασσας αλλά και στα βιολογικά προϊόντα της Ανατολικής Χαλκιδικής. Με άξονα την προώθηση του θαλασσινού στοιχείου αλλά και του καλοκαιρινού μοντέλου διακοπών, όπως αυτό απαντάται στους τρεις θαλάσσιους κόλπους της Ανατολικής Χαλκιδικής, το KOUZINA αποτέλεσε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προώθησης της περιοχής στη Σλοβενία.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού η σλοβένικης καταγωγής Zorica Milanovic άφησε για λίγες ημέρες την κουζίνα του Restaurant «Το Βελιγράδι στη Θεσσαλονίκη» και εγκαταστάθηκε στην προαθωνική χερσόνησο, προκειμένου να μεταφέρει σλοβένικες επιρροές στα πιάτα του KOUZINA. Στη Στρατονίκη, στην πράσινη αυλή του Restaurant «Ίσβορος», παρουσίασε στο κοινό ένα ιδιαίτερο μενού της πρώην Γιουγκοσλαβίας: πίτα με τυρί, μανιτάρια με προσούτο, σνίτσελ παραδοσιακό και για επιδόρπιο; πάστα σπιτική με μαύρη σοκολάτα! Τα πιάτα της «δεμένης» γαστρονομικής ιστορίας ανέδειξαν τα ντόπια κρεατικά – παραγωγή του ιδιοκτήτη, ο οποίος διατηρεί φάρμα στη Στρατονίκη. Κατέδειξαν δε τη γευστική διαφορά που απορρέει από τη χρήση βιολογικής πρώτης ύλης, αλλά και τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς εκείνων που δραστηριοποιούνται ανέγγιχτοι (ακόμη) από τη μαζικότητα και τον τουριστικό συνωστισμό.

Ένα απόλυτα παραδοσιακό δείπνο με σλοβένικες και σέρβικες καταβολές προσφέρθηκε στους συνδαιτημόνες του τραπεζιού που στήθηκε στο Restaurant Vinum του θρυλικού «Eagles Palace». Η Zorica Milanovic τόλμησε δυναμικούς συνδυασμούς υλικών: ζύμωσε σλοβένικο ψωμί και το σέρβιρε με κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε δαμάσκηνο και προσούτο, ενώ γέμισε με φέτα Αρναίας και προσούτο τα ολόφρεσκα καλαμάρια που ψαρεύονται στα αγιορείτικα νερά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!