Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Η κινέζικη συλλογή της Αλίκης Τέλλογλου συστήνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης
[Thestival]: Η κινέζικη συλλογή της Αλίκης Τέλλογλου συστήνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης

[Thestival]: Η κινέζικη συλλογή της Αλίκης Τέλλογλου συστήνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης

Ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό η ιστορική κατοικία του ζεύγους Τέλλογλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, και δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την κινέζικη συλλογή της Αλίκης Τέλλογλου.

«Ήμασταν τυχεροί που αξιωθήκαμε να ταξιδέψουμε πολύ, να δούμε στα διάφορα μέρη της γης τις διάφορες μορφές της Τέχνης και να ακούσουμε τις διάφορες φωνές της που μιλούσαν για την κάθε γωνιά ξεχωριστά και για κάθε χώρα και φυλή το ίδιο», είχε γράψει η ίδια, μιλώντας για τα ταξίδια που έκανε το ’60 με τον σύζυγό της Νέστορα στην Άπω Ανατολή. , στην πλατεία Αριστοτέλους. Μισό αιώνα αργότερα, η κινέζικη συλλογή της, τεκμήριο της αγάπης της για το εξωτικό, το όμορφο, το συναρπαστικό, συστήνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων στην Οικία Τέλλογλου.

Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στις 19:30 θα δώσει διάλεξη ο δρ. Γιώργης Μαγγίνης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη με θέμα «Κοιτώντας προς Ανατολή: Ασιατική τέχνη από τη συλλογή της Αλίκης Τέλλογλου».

Την ίδια μέρα θα ανοίξει για το κοινό η έκθεση της κινέζικης συλλογής του Τελλογλείου, μοναδική στη Θεσσαλονίκη, με κινέζικα κεραμικά και μικρά γλυπτά του 18ου, 19ου και αρχών του 20ού αιώνα. Στη συλλογή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αγαλμάτια, ειδώλια, ξυλόγλυπτους πίνακες, αγγεία από πορσελάνη, πηλό και λάκα, πίνακες από ζωγραφισμένο μετάξι, έπιπλα και άλλα αντικείμενα και μικροαντικείμενα.

«Αγοράστηκαν από τους συλλέκτες στα μακρινά τους ταξίδια τη δεκαετία του ’60, κυρίως για την αισθητική τους αξία και τη μαγεία που εκπέμπουν ως δείγματα ενός μακρινού πολιτισμού με βαθιές ρίζες στο παρελθόν», σημειώνει η η γενική γραμματέας του ΔΣ του Τελλογλείου, καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!