Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Η Κ.Ο.Θ. μάγεψε εκατοντάδες μαθητές στο δήμο Νεάπολης – Συκεών
[Thestival]: Η Κ.Ο.Θ. μάγεψε εκατοντάδες μαθητές στο δήμο Νεάπολης – Συκεών

[Thestival]: Η Κ.Ο.Θ. μάγεψε εκατοντάδες μαθητές στο δήμο Νεάπολης – Συκεών

Με διθυραμβικά σχόλια, εξαιρετικές εντυπώσεις, διάχυτο ενθουσιασμό και το ζωηρότατο χειροκρότημα 566 μαθητών τεσσάρων σχολείων του δήμου, που κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο Συκεών, εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί το νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα «μουσικής παιδείας στα σχολεία», που πρώτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καθιερώνει στη χώρα, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ιδέα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή σε συνεργασία με τη διοίκηση της Κ.Ο.Θ., που δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου να παρακολουθήσουν συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις της Κ.Ο.Θ. εντελώς δωρεάν, με το συνολικό κόστος να καλύπτεται εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο. Το πρόγραμμα της «Μουσικής Παιδείας στα σχολεία» έρχεται να δώσει μία νέα… μουσική διάσταση και να προστεθεί στον μακρύτατο κατάλογο πολιτισμικών δράσεων και θεσμών του δήμου, σε συνέχεια και της τετράχρονης επιτυχημένης του συνεργασίας με το Κ.Θ.Β.Ε. και το δωρεάν πρόγραμμα «Θεατρικής Παιδείας και Αγωγής στα σχολεία» για 13.500 μαθητές του δήμου.

Από τον Μότσαρτ στον Στράους

Στη σημερινή πρεμιέρα του προγράμματος, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 566 μαθητές από τα 2ο Δημοτικό Συκεών, 3ο Δημοτικό Πεύκων, 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης και 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης παρακολούθησαν εκστασιασμένοι το άκρως επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-συμφωνική κωμωδία «Πάμε Ορχήστρα!» της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε., με την οποία η Κ.Ο.Θ. άνοιξε τη νέα σχολική μουσικοθεατρική περίοδο στην Θεσσαλονίκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!