Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Ημερίδα για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στο “Παπαγεωργίου”
[Thestival]: Ημερίδα για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στο “Παπαγεωργίου”

[Thestival]: Ημερίδα για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στο “Παπαγεωργίου”

Η εμπορία ανθρώπων, η παροχή στήριξης σε θύματα trafficking και ο τρόπος δράσης των κυκλωμάτων αγοραπωλησίας βρεφών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με στόχο την καλύτερη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων – Α21 και με την υποστήριξη του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης, της Ελληνικής Αστυνομίας, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Βόρειας Ελλάδας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ληξίαρχοι δήμων κ.ά. παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εργασίες και συζήτησαν με τους εισηγητές τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη και καταπολέμηση περιστατικών εμπορίας ανθρώπων.

Οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι με τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για την αναδοχή και την υιοθεσία, γίνεται εμφανές πλέον ότι μειώνεται θεαματικά ο χρόνος αναμονής ενός υποψηφίου ανάδοχου ή θετού γονέα ώστε να βρίσκουν στοργή, ασφάλεια και οικογενειακή θαλπωρή όλο και περισσότερα παιδιά.

Η εισαγγελέας ανηλίκων Θεσσαλονίκης Δήμητρα Τσιαρδακλή, στον χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πολλοί ωθούνται σε παράνομους τρόπους απόκτησης παιδιού, επειδή δεν μπορούν να το επιτύχουν νόμιμα και εύκολα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε, γίνεται σημαντική προσπάθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου, καθώς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» ενεργοποιήθηκαν τα Ειδικά Μητρώα Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!