Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Η όπερα “Διδώ και Αινείας” στο Κέντρο Πολιτισμού
[Thestival]: Η όπερα “Διδώ και Αινείας” στο Κέντρο Πολιτισμού

[Thestival]: Η όπερα “Διδώ και Αινείας” στο Κέντρο Πολιτισμού

Το Κέντρο πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το θέατρο «St. Petersburg Chamber Opera», το τρίτο μεγαλύτερο θέατρο όπερας στη Ρωσία με έδρα στην Αγία Πετρούπολη θα παρουσιάσει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου την όπερα του Henry Purcell «Διδώ και Αινείας» στο «St. Petersburg Chamber Opera».

Πρόκειται για μια παραγωγή, με 40 καλλιτέχνες, που σχεδιάστηκε από το Κέντρο πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάστηκε, με απόλυτη επιτυχία, στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 2018 για 9 παραστάσεις, με Θεσσαλονικείς λυρικούς τραγουδιστές διεθνούς αναγνώρισης και με την υποστήριξη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παραγωγής έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Φέτος η παραγωγή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Λίζας Ξανθοπούλου.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Κυανίδης, τα κοστούμια η ιδρυτής και πρώτη Πρόεδρος της «Όπερας Θεσσαλονίκης» Ιωάννα Μανωλεδάκη και την σκηνογραφία ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Ένα από τα γνωστότερα έργα του Άγγλου συνθέτη, η Όπερα «Διδώ και Αινείας» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1689, στο Josias Priest girls school στο Λονδίνο και από τότε παρουσιάζεται, σε σταθερή βάση, σε όλα τα μεγάλα θέατρα.

Η παράσταση

Στο παλάτι της Καρχηδόνας, η βασίλισσα Διδώ είναι ανήσυχη, ο έρωτάς της για τον Τρώα ήρωα Αινεία είναι μεγάλος, όμως έχει άσχημο προαίσθημα για το μέλλον της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!