Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Οι αδερφοί Τσαχουρίδη σήμερα στο Ανοικτό Θέατρο “Με επίκεντρο τη λύρα την ποντιακή…”
[Thestival]: Οι αδερφοί Τσαχουρίδη σήμερα στο Ανοικτό Θέατρο “Με επίκεντρο τη λύρα την ποντιακή…”

[Thestival]: Οι αδερφοί Τσαχουρίδη σήμερα στο Ανοικτό Θέατρο “Με επίκεντρο τη λύρα την ποντιακή…”

Οι αδερφοί Τσαχουρίδη έρχονται απόψε, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» για να παρουσιάσουν ένα συνδυασμό ενός μοναδικά επιλεγμένου μουσικού ρεπερτορίου και να παντρέψουν μουσικές του κόσμου

«Υπάρχουν δυο ειδών παιδιά θαύματα, αυτά που ήταν και παρέμειναν απλά ένα παιδικό όνειρο και αυτά που συνεχίζουν το όνειρο με παιδικό ενθουσιασμό μεγαλουργώντας με μουσικά πλέον θαύματα… Αυτά είναι τα Τσαχουρίδια μου…».

Με αυτό το γλαφυρό τρόπο περιγράφει ο σπουδαίος Μίμης Πλέσσας τους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, που έρχονται μεθαύριο, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στις 9 μ.μ., στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» για να ξεσηκώσουν τις ψυχές μας, σε ακόμη μια σπουδαία συναυλία που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Ο Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης αναμένεται να παρουσιάσουν ένα μοναδικό μουσικό σχήμα με επίκεντρο την ποντιακή λύρα, την ανθρώπινη φωνή και τις απεριόριστες μουσικές δυνατότητες και των δύο σε ένα εκρηκτικό μουσικό κράμα με στοιχεία ελληνικής, κινηματογραφικής, εθνικής και κλασσικής μουσικής.

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης…

…γεννήθηκε στη Βέροια. Σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε να παίζει την ποντιακή λύρα, την οποία έμαθε από τον παππού του. Είναι πτυχιούχος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Goldsmiths). Έχει στο ενεργητικό του μεταπτυχιακό στην Εθνομουσικολογία και από το Δεκέμβριο του 2007 είναι κάτοχος Διδακτορικού του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!