Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων σήμερα στη Μονή Λαζαριστών
[Thestival]: Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων σήμερα στη Μονή Λαζαριστών

[Thestival]: Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων σήμερα στη Μονή Λαζαριστών

Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου καλούν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Χαρά Αμανατίδου. στις 18.30, στον υπαίθριο χώρο της Μονής Λαζαριστών.

Πρόκειται για μια γιορτή της τρίτης ηλικίας, με τίτλο ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ, που διοργανώνεται από το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Μεταξύ άλλων θα χαρίζεται το αγαπημένο βιβλίο στο … Ράφι της Αγάπης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σε μια εποχή που η εικόνα παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μικρών και μεγάλων, σε μια εποχή που η κρίση αλλάζει τις ισορροπίες του κοινωνικού ιστού σε οικονομικό και αξιακό πλαίσιο, η ιδέα του εθελοντισμού αποτελεί σημαντική επένδυση για κάποιους ανθρώπους.

Το “Ράφι της Αγάπης” έχει στόχο τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε χώρους που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται από το 2016 και μετρά στο ιστορικό τη δημιουργία μεγάλων βιβλιοθηκών(στο σύλλογο Ψυχικής Υγείας, στον Ξενώνα Καρκινοπαθών του Θεαγενείου, στη Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων Ημαθίας, στο Ορφανοτροφείο του Βόλου, στο Εκκλησιαστικό γηροκομείο Κατερίνης, στους ξενώνες της Άρσις στο Ωραιόκαστρο) καθώς και μικρά ράφια αγάπης σε φορείς που υποστηρίζονται ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων συμβάλλει θετικά στην υγεία ασθενών που νοσούν από χρόνιο πόνο και ανήκεστες παθήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!