Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Γ. Μπουτάρης: Μέσα στο α’ εξάμηνο του 2019 ο οργανισμός των Δημητρίων
[Thestival]: Γ. Μπουτάρης: Μέσα στο α’ εξάμηνο του 2019 ο οργανισμός των Δημητρίων

[Thestival]: Γ. Μπουτάρης: Μέσα στο α’ εξάμηνο του 2019 ο οργανισμός των Δημητρίων

Nα θεσπιστεί ο οργανισμός των Δημητρίων, προκειμένου το φεστιβάλ να αποσπαστεί από τη διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης και να αποκτήσει περισσότερη ζωντάνια και ευελιξία, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης κατά την απολογιστική συνέντευξη Τύπου των 53ων Δημητρίων.

‘Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου τις 50 εκδηλώσεις των 53ων Δημητρίων (διήρκησαν από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου) παρακολούθησαν 38.000 θεατές. Κόπηκαν 8.815 εισιτήρια και τα έσοδα του δήμου από τα αυτά ήταν 14.486 ευρώ. Σε πολλές εκδηλώσεις οι εισπράξεις από τα εισιτήρια δόθηκαν ως αμοιβή στους καλλιτέχνες. Τα έσοδα από τις χορηγίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως η φιλοξενία στα ξενοδοχεία, ήταν 76.853 ευρώ.Το σύνολο των δαπανών για τα 53α Δημήτρια ήταν 423.364 ευρώ και τα περισσότερα χρήματα (136.496 ή 32%) δόθηκαν για τις αμοιβές των καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ καινοτομία της φετινής διοργάνωσης ήταν το showcase ελληνικών θεατρικών παραστάσεων που το παρακολούθησαν καλλιτεχνικοί διευθυντές από φεστιβάλ του εξωτερικού. Το φεστιβάλ της ρουμανικής πόλης Σιμπίου θα διοργανώσει μίνι αφιέρωμα στο ελληνικό θέατρο με τη συμμετοχή δύο παραστάσεων από τα Δημήτρια.

Στη συνέντευξη Τύπου πήραν το λόγο τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής Θούλη Μυσιρλόγλου – συντονίστρια/εικαστικά, Σάββας Πατσαλίδης – θέατρο, Δήμητρα Κορωναίου – χορός και Δημήτρης Τρίκας – μουσική), οι οποίοι θα συνεχίσουν το έργο τους και στην 54η διοργάνωση, μαζί με την κ. Χρυσίδου (η διοίκηση του δήμου παραδίδει τη σκυτάλη τον Αύγουστο του 2019).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!