Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: First Lego: Περισσότερα από 1.500 παιδιά στον μεγάλο τελικό του Διαγωνισμού Ρομποτικής
[Thestival]: First Lego: Περισσότερα από 1.500 παιδιά στον μεγάλο τελικό του Διαγωνισμού Ρομποτικής

[Thestival]: First Lego: Περισσότερα από 1.500 παιδιά στον μεγάλο τελικό του Διαγωνισμού Ρομποτικής

Η μεγαλύτερη και μοναδική γιορτή γνώσης και ψυχαγωγίας, o Παγκόσμιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO League συμπλήρωσε ήδη τα έξι χρόνια διεξαγωγής του στην Ελλάδα!

O Φιλεκπαιδευτικός, Μη Κερδοσκοπικός, Οργανισμός eduACT-Δράση για την Εκπαίδευση διοργάνωσε για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον πανελλήνιο τελικό FIRST® LEGO League, που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαρτίου 2019 στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ-Helexpo.

54 ομάδες παιδιών, ηλικίας 9 έως 16 ετών, από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν μέσα από έξι προκριματικούς γύρους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ηράκλειο, Ξάνθη και Βέροια), διαγωνίστηκαν και παρουσίασαν τις ιδέες αλλά και κατασκευές τους, προσπαθώντας να δώσουν τη δική τους λύση σε ένα ρεαλιστικό πρόβλημα που αφορά το Διάστημα (Project). Παράλληλα, εκτός από τον διαγωνισμό στην εκτέλεση επιτυχημένων αποστολών στο Robot Game, είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν ενώπιον των κριτών τα Core Values, τις ηθικές αξίες (συνεργατικότητα, ευγενής άμιλλα, αλληλοκατανόηση κ.ά.) που αποκόμισαν σε όλο αυτό το μακρύ ταξίδι γνώσης, έρευνας και αναζήτησης νέων εμπειριών.

Στον φετινό διαγωνισμό FLL, που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου και είχε θέμα το Διάστημα -με τον ευρηματικό τίτλο “INTO ORBIT”- έλαβαν μέρος περισσότερα από 1.600 παιδιά και 450 εθελοντές που μπήκαν σε… διαστημική τροχιά, ενώ τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!