Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Φεστιβάλ Ολύμπου: Ομιλίες στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου – Αγιονέρι
[Thestival]: Φεστιβάλ Ολύμπου: Ομιλίες στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου – Αγιονέρι

[Thestival]: Φεστιβάλ Ολύμπου: Ομιλίες στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου – Αγιονέρι

Το Φεστιβάλ Ολύμπου την Παρασκευή 10 Αυγούστου στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου – Αγιονέρι παρουσιάζει στον τομέα του Λόγου τις ομιλίες δυο σημαντικών ανθρώπων του πολιτισμού. Ο ένας εκπροσωπεί την τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης, την Τσεχική Δημοκρατία και ο έτερος την Ελλάδα.

Ο Michal Lukeš PhD, είναι ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου της Τσεχικής Δημοκρατίας. Η εισήγησή του θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση του Νέου Εθνικού Μουσείου της Τσεχίας και τις εκθέσεις του. Ένα Εθνικό Μουσείο που φέτος συμπληρώνει τα 200 χρόνια του και εξαρχής αποτέλεσε τον πρώτο επιστημονικό θεσμό της χώρας και ένα σύμβολο του κράτους και των ιστορικών παραδόσεών του. Οι συλλογές του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων και χρονικών περιόδων. Παράλληλα «βγαίνει» και εκτός συνόρων χάρις στις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με αντίστοιχους θεσμούς του εξωτερικού. Επιπρόσθετα ο κος Lukeš θα αναφερθεί και στο μέλλον του Μουσείου έπειτα από την ανανέωση που υπέστη αυτό από το 2000 και μετά.

Ο Δρ. Δημήτρης Παντερμαλής, ο καθηγητής Αρχαιολογίας και πλέον πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης. Ο επιστήμονας το έργο του οποίου έχει ταυτιστεί με τον τόπο μας καθώς ήταν υπεύθυνος των ανασκαφών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο αρχαίο Δίον, το θρησκευτικό κέντρο των αρχαίων Μακεδόνων στην περιοχή του Μακεδονικού Ολύμπου- την Πιερία. Ανέσκαψε με την ομάδα του μεγάλα τμήματα του αρχαίου οικισμού και των ιερών έξω από τα τείχη της πόλης και ανέδειξε το Δίον ως έναν από τους σημαντικότερους χώρους στην Ελλάδα. Η εισήγηση του κου Παντερμαλή θα επικεντρωθεί στην «Ύδραυλι του Δίου», ένα όργανο το οποίο ανακάλυψαν με την ομάδα του το 1992.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!