Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Οι εξαρτήσεις στο επίκεντρο διημερίδας σήμερα και αύριο στο ΑΠΘ
[Thestival]: Οι εξαρτήσεις στο επίκεντρο διημερίδας σήμερα και αύριο στο ΑΠΘ

[Thestival]: Οι εξαρτήσεις στο επίκεντρο διημερίδας σήμερα και αύριο στο ΑΠΘ

Το ΑΠΘ ανοίγει σήμερα και αύριο τις πόρτες του στους φορείς απεξάρτησης της για ένα πλούσιο διήμερο καλλιτεχνικών δράσεων και ανοικτών συζητήσεων που απευθύνονται στη φοιτητική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την πόλη.

Φοιτητές και κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με μέλη, στελέχη και εθελοντές των φορέων απεξάρτησης σε διαφορετικούς χώρους του ΑΠΘ, όπου θα δημιουργηθούν για δύο μέρες «εστίες» τέχνης, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.

Όπως τόνισε στο thestival.gr ο Άκης Παραφέλας, υποψήφιος διδάκτορας Ποινικού Δικαίου και γραμματειακή υποστήριξη της επιτροπής του ΑΠΘ για τις εξαρτήσεις, στόχος της διημερίδας είναι η κινητοποίηση των φοιτητών αλλά όχι μέσω μιας στυγνής ακαδημαϊκής εισήγησης, μιας ημερίδας ή ενός συνεδρίου. Όπως η κινητοποίηση θα επιτευχθεί σε αυτή τη διημερίδα με αυτό το άνοιγμα των φορέων της πόλης και τη συνεργασία τους με την επιτροπή του ΑΠΘ για τις εξαρτήσεις.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του διημέρου θα περιλαμβάνει εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, κεραμικών και χειροποίητων αντικειμένων, κινηματογραφικές προβολές,παράσταση μαύρου θεάτρου, μουσικά δρώμενα και συναυλία. Όλες οι καλλιτεχνικές δράσεις φέρουν την υπογραφή μελών των προγραμμάτων απεξάρτησης, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη δυνατότητα του ανθρώπου να αλλάζει και να ξαναπιάνει το νήμα της ζωής και της δημιουργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!