Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Το Εθνικό Θέατρο με την «Ηλέκτρα» σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο
[Thestival]: Το Εθνικό Θέατρο με την «Ηλέκτρα» σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

[Thestival]: Το Εθνικό Θέατρο με την «Ηλέκτρα» σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

To Εθνικό Θέατρο, για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τους τοπικούς Δήμους, με το Ίδρυμα Μπούμπουρα και με την Hellenic Seaways, θα επισκεφθεί τη Λέσβο (27/7), τη Λήμνο (30/7) και τον Άγιο Ευστράτιο (1/8), παρουσιάζοντας την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή.

Για την πρωτοβουλία αυτή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, οργανώθηκε σήμερα Συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού, της Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου, Μαρίας Κακαλή και του Διευθυντή Πωλήσεων της Hellenic Seaways, Αριστείδη Κατσαΐτη.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι είναι πολλές οι προσπάθειες για την αναβάθμιση των νησιών, με πρόσφατη την ψήφιση του ιστορικού νόμου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, αλλά και με πιο πρόσφατη την οργάνωση αυτών των παραστάσεων.

«Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών είναι και η προσπάθεια να έχουν τα νησιά τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ζητήματα πνευματικά και καλλιτεχνικά. Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με το Εθνικό Θέατρο, το οποίο έδειξε μεγάλη προθυμία, για να βρεθεί στα συγκεκριμένα νησιά και μάλιστα στον Αη Στράτη, ένα νησί με ιδιαίτερους συμβολισμούς. Η συμβολή της Δημάρχου, κ. Κακαλή ήταν πολύ μεγάλη πραγματικά. Και των άλλων Δημάρχων η συμβολή ήταν πολύ μεγάλη, του Δημάρχου Λέσβου και του Δημάρχου Λήμνου, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!