Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά από 6 έως 10 ετών στη Μονή Λαζαριστών
[Thestival]: Εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά από 6 έως 10 ετών στη Μονή Λαζαριστών

[Thestival]: Εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά από 6 έως 10 ετών στη Μονή Λαζαριστών

Η μεγαλύτερη πανελλήνια γιορτή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά 6-10 ετών έρχεται στη Μονή Λαζαριστών.

Πρόκειται για το FIRST® LEGO League Jr. με τίτλο «AQUAADVENTURE», το οποίο καλεί όλα τα παιδιά έως 10 ετών να εξερευνήσουν ένα θέμα του πραγματικού κόσμου και συγκεκριμένα το νερό και τις χρήσεις του.

Τα παιδιά, μέσα από μια γιορτή γνώσης και ομαδικής εργασίας καλούνται να ανακαλύψουν την υδάτινη περιπέτεια στον μοναδικό διαγωνισμό που δεν καλλιεργεί τον ανταγωνισμό. Η δημιουργία μιας αφίσας με την οποία θα αποτυπώνεται το θέμα που επιλέγουν σχετικά με το νερό καθώς και η δημιουργία μιας κατασκευής με LEGO®, αποτελούν τους τρόπους με τους οποίους οι ομάδες θα παρουσιάσουν το δικό τους ταξίδι του νερού βασισμένοι στα Core Values.

Την Κυριακή 20 Μαΐου,η eduACT συνδιοργανώνει για δεύτερη φορά με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως τον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής , στην σκηνή Σωκράτης Καραντινός του ΚΘΒΕ , εντός της Μονής Λαζαριστών, όπου θα συμμετάσχουν 38 ομάδες προερχόμενες από όλη τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τις Σέρρες και την Ξάνθη. Μαζί με τα 200 συνολικά παιδιά ,η σκηνή θα γεμίσει και από τους 75 προπονητές-μέντορες που θα βρίσκονται εκεί για να βοηθούν τις ομάδες να παρουσιάσουν την δική τους έκθεση ιδεών σχετικά με το νερό, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!