Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 17 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Επετειακή συναυλία, αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
[Thestival]: Επετειακή συναυλία, αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

[Thestival]: Επετειακή συναυλία, αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Επετειακή συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο, στις 21:00, στο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η συναυλία γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τα 20 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, καθώς ο κ. Θεοδωράκης απότελεί τον πρώτο επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Μ.Ε.Τ.

Με την ευκαιρία αυτής εκδήλωσης και πριν από την έναρξή της, θα πραγματοποιηθεί δημόσια τελετή κατά την οποία θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη και τον Πρόεδρο του δ.σ. του ΟΜΜΘ, Νικήτα Μυλόπουλο.

Τη συναυλία θα χαιρετίσει με μήνυμά του, το οποίο θα αναγνωσθεί πριν από την εκδήλωση, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και πρώτος επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος, Μίκης Θεοδωράκης. Το εστιασμένο στο έργο του μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, θα παρουσιάσουν αποκλειστικά μέλη του Τμήματος Μ.Ε.Τ. και είναι αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού έργου διδασκόντων και διδασκομένων στα οργανικά και φωνητικά σύνολα κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο 2017-2018. Θα συμμετάσχουν η Ορχήστρα Πνευστών, τα Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής, η Ορχήστρα Εγχόρδων, καθώς και η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία.

Το σύμφωνο συνεργασίας που θα υπογραφεί προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρακτική άσκηση φοιτητών στο ΜΜΘ, καθώς και την αμοιβαία αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, χώρων, αιθουσών και εργαστηρίων, με σκοπό την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική προετοιμασία και πλαισίωση παραστάσεων, συναυλιών, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!