Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Έκθεση Γαλλικής μόδας, κόμικς και εβδομάδα Γεύσεων στο πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης
[Thestival]: Έκθεση Γαλλικής μόδας, κόμικς και εβδομάδα Γεύσεων στο πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

[Thestival]: Έκθεση Γαλλικής μόδας, κόμικς και εβδομάδα Γεύσεων στο πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις μουσικής, λογοτεχνίας, αθλητισμού, γαστρονομίας, ζωγραφικής, ελληνογαλλικές συζητήσεις, μόδας, κόμικς κ.α.

Όπως ανέφερε ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Philippe Ray σε σημερινή συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα κινείται σε τρεις άξονες, της καινοτομίας, της ποικιλομορφίας και των συνεργασιών.

O κ. Ray ανακοίνωσε ότι δημιουργείται νέα ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, υπάρχει ανανεωμένο πρόγραμμα μαθημάτων ενώ με την νέα κάρτα μέλους για τους σπουδαστές και του φίλους του Ινστιτούτου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Ινστιτούτου. Το κόστος για την αγορά της κάρτας είναι 10-15 ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία για την επέτειο των 100 χρόνων από την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στα Συμμαχικά Κοιμητήρια. Στη εν λόγω συναυλία, για την οποία θα υπάρξει και avant premiere στις 20:00 την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως η σύνθεση του Φιλίπ Φορζέ, “Ζέιτενλικ”, για φωνή, πιάνο και βιολοντσέλο, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα γράμματα Γάλλων στρατιωτών που βρέθηκαν στους χιτώνες τους, στα κοιμητήρια του Ζέιτενλικ.

Ακόμη, στο μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί περιοδική έκθεση “Στη δίνη του Μεγάλου Πολέμου: H Θεσσαλονίκη της στρατιάς της Ανατολής” έως τις 30 Σεπτεμβρίου καθημερινά από τις 09:00 έως τις 16:00.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!