Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για την πρόληψη κατά της οστεοπόρωσης
[Thestival]: Εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για την πρόληψη κατά της οστεοπόρωσης

[Thestival]: Εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για την πρόληψη κατά της οστεοπόρωσης

Το καλύτερο αντίδοτο στην οστεοπόρωση είναι η γνώση και η πρόληψη! Το μήνυμα αυτό αναδείχθηκε με τον πλέον πειστικότερο τρόπο στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (20 Οκτωβρίου).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, μέσα στο κατάμεστο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, ειδικοί προσκεκλημένοι επιστήμονες παρουσίασαν αναλυτικά τη «σιωπηλή επιδημία», όπως χαρακτηρίζεται. Πρόκειται για ένα συχνό νόσημα με τεράστιες κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις, με μια στις τρεις γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών και έναν στους πέντε άνδρες να υποστούν ένα οστεοπορωτικό κάταγμα που αποτελεί παγκοσμίως τη δεύτερη αιτία σωματικής ανικανότητας και θνητότητας.

Να σημειωθεί ότι η χθεσινή εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ήταν μια από τις δύο επίσημες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας (η δεύτερη στην Αθήνα) και ήταν εγγεγραμμένες στον παγκόσμιο κατάλογο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (International Osteoporosis Foundation).

Ομιλητές ήταν ο Φυσίατρος, πρόεδρος του Τμήματος Γηριατρικής της Ελληνικής Εταιρίας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, Ιωάννης Διονυσιώτης και η διαιτολόγος και διατροφολόγος Ανθή-Ισμήνη Ναούμη, οι οποίοι, μετά τις εισηγήσεις τους, απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού που από νωρίς κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

«Το μήνυμα αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας και της εκδήλωσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών είναι ότι η οστεοπόρωση είναι μία πάθηση η οποία αντιμετωπίζεται και προλαμβάνεται», δήλωσε ο φυσίατρος Ιωάννης Διονυσιώτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!