Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Δράσεις ενημέρωσης για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το “Χαμόγελο του Παιδιού”
[Thestival]: Δράσεις ενημέρωσης για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

[Thestival]: Δράσεις ενημέρωσης για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό» (https://meneimystiko.gr/ ), το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανοίγει τον φάκελο «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών» και πραγματοποιεί δράσεις για να ενημερώσει, να συζητήσει, να καταγράψει απόψεις και να κινητοποιήσει τους πολίτες.

Οι δράσεις θα λάβουν χώρα από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Στόχος του οργανισμού είναι να αναδείξει το φαινόμενο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τις διαστάσεις που έχει λάβει στην Ελλάδα με στόχο να κατατεθούν στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς συγκεκριμένες και πρακτικές προτάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπισή του.
Μία πρώτη συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 09:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2017 και ο απολογισμός αυτών καθώς και τα συμπεράσματα θα παρoυσιαστούν σε συνάντηση με την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος και το επιστημονικό προσωπικό θα αναλύσουν το φαινόμενο και θα ακολουθήσει κλειστή συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές.
Συμμετέχοντες: Εισαγγελείς Πρωτοδικών, εκπρόσωποι ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωποι Νοσοκομείων, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι Δικηγορικών Συλλόγων, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας κ.α.
Την συνάντηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!