Κυριακή, 19 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Ο Δήμος Παύλου – Μελά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
[Thestival]: Ο Δήμος Παύλου – Μελά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

[Thestival]: Ο Δήμος Παύλου – Μελά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τίμησε σήμερα ο Δήμος Παύλου Μέλα, με εθελοντική αιμοδοσία και ενημερωτικές ομιλίες.

Εθελοντική αιμοδοσία στην Ευκαρπία, Ημέρες Υγείας, Ενημερωτικές ομιλίες για τον προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο

Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής ημέρας:

  1. προγραμματίστηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 εθελοντική αιμοδοσία από το ΚΑΠΗ Ευκαρπίας του τμήματος Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας στην έδρα της δομής, παρουσία της Αντιδημάρχου Χαράς Αμανατίδου.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεωργίου Παπανικολάου» που απαρτιζόταν από τη Γιατρό Μιχαήλ Βασιλική, τη Νοσηλεύτρια Ξανθή Μορτοπούλου και την παρασκευάστρια Ειρήνη Καλαϊτζίδου.

Η συγκεκριμένη αιμοδοσία έχει τη δική της μεγάλη αξία καθώς τα μέλη του ΚΑΠΗ είναι ηλικιωμένα άτομα με χρόνιες παθήσεις και δεν προβλέπεται να δώσουν αίμα. Γι’ αυτό το λόγο, σε κάθε αιμοδοσία συμμετέχουν άτομα από το οικογενειακό τους περιβάλλον, τα οποία δεν δίνουν απλά αίμα, αλλά παράλληλα δίνουν και την ευκαιρία στους ασθενείς να έχουν την θεραπεία που τους χρειάζεται. Από την άλλη, καθοριστική είναι η συμβολή τους στην προώθηση και αύξηση του εθελοντικού κινήματος.

  1. Με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης διοργανώνεται και τη φετινή χρονιά σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Ημέρες Υγείας» και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 8-20 Απριλίου 2019, οι οποίες θα υλοποιηθούν δωρεάν, υπό την αιγίδα του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία ΠΝΘ «ΑΧΕΠΑ», Ιπποκράτειο ΓΝΘ, ΓΝΘ «Άγιο Δημήτριο», τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το ΤΟΜΥ Πολίχνης, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, ιδιωτικούς φορείς και ιατρούς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!