Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Δίκτυο εθελοντών δημιουργεί ο Δήμος Δέλτα
[Thestival]: Δίκτυο εθελοντών δημιουργεί ο Δήμος Δέλτα

[Thestival]: Δίκτυο εθελοντών δημιουργεί ο Δήμος Δέλτα

Δίκτυο εθελοντών δημιουργεί ο Δήμος Δέλτα με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα και τα εργαλεία σε Οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών και σε μεμονωμένους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά για τον κοινό προγραμματισμό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και εν γένει κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα σε τοπικό επίπεδο.

Ο γενικός στόχος του έργου είναι να προωθήσει την οριζόντια θεσμική συνεργασία της Κοινωνίας των Πολιτών – συμπεριλαμβανομένων και των μεμονωμένων πολιτών εν-δυνάμει εθελοντών – με την Δημοτική Αρχή με συμμετοχικές διαδικασίες για τον εθελοντισμό και την συμμετοχική διακυβέρνηση.

«Μία ακόμη προσπάθεια της διοίκησής μας φτάνει στο στάδιο υλοποίησης. Ο εθελοντισμός δεν είναι αγγαρεία, δεν υποκαθιστά την εργασία. Είναι διάθεση προσφοράς στο σύνολο, είναι αποκόμιση εμπειρίας για κάθε εθελοντή. Όλα τα σπουδαία γεγονότα πλέον στηρίζονται στον εθελοντισμό. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Συμβαίνει γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα και ο τόπος αλλάζει όταν πολίτες και διοίκηση πορεύονται μαζί και συνεργάζονται όπως σε θέματα κοινωνικής πολιτική, πολιτικής προστασίας κ.ά.» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν από τις 26/6/2019 και έως τις 11/7/2019 ημερίδες σε πέντε διαφορετικά τοπικά διαμερίσματα που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για την προαγωγή του εθελοντισμού και της συμμετοχικής διακυβέρνησης στον Δήμο Δέλτα.

Θα παρουσιαστούν οι αρχές και τα οφέλη του εθελοντισμού, σχετικά παραδείγματα γεγονότων στα οποία συνέβαλαν ιδιαίτερα οι εθελοντές, όπως το «Αθήνα 2004», και εμπειρίες άλλων εθελοντών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!