Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς
[Thestival]: Διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

[Thestival]: Διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Η Έδρα UNESCO «Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μία Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια», που ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 2004, συνδιοργανώνει με το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και την Έδρα UNESCO «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διεθνές συνέδριο με θέμα «Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς: ο ρόλος της UNESCO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η σημασία των Ευρωπαϊκών Οργανισμών».

Το διεθνές συνέδριο πραγματοποιείται την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 15.00-21.30 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγνατία 156 και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Το συνέδριο χρηματοδοτείται από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ποικίλες δράσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών επιδιώκουν τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των κρατών. Για τις διεθνείς συμβάσεις, τη νομοθεσία, τις πρακτικές που αφορούν την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο κατά τη διάρκεια των ενόπλων συρράξεων όσο και κατά τη διάρκεια της ειρηνικής περιόδου θα μας μιλήσουν καταξιωμένοι καθηγητές, ερευνητές και εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, όπως:

Ο Καθηγητής Peter Stone, Διευθυντής της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καθηγητής Δρ. Andreas Joh.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!