Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Άσκηση με πυροβολισμούς και δεκάδες τραυματίες στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ & VIDEO)
[Thestival]: Άσκηση με πυροβολισμούς και δεκάδες τραυματίες στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

[Thestival]: Άσκηση με πυροβολισμούς και δεκάδες τραυματίες στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ένοπλος εισβάλλει στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και τραυματίζει εβδομήντα άτομα. Τριάντα από τα θύματα της επίθεσης τραυματίζονται σοβαρά.

Στο σημείο σπεύδουν άμεσα Αστυνομία, Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία.

Αυτό ήταν το σενάριο άσκησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικών Λοιμώξεων και του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής που διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του ο Απόστολος Καμπαρούδης, διευθυντής Ε χειρουργικής του Ιπποκράτειο, τόνισε πως “Κάναμε την άσκηση μαζικών καταστροφών με το επεισόδιο στη μόνη καθαριστών με πολλαπλούς νεκρούς, γιατί πιθανών τέτοια επεισόδια με νεκρούς και τραυματίες θα έχουμε και στη χώρα μας. Υπάρχουν ήδη από φυσικές καταστροφές και τα ζήσαμε πρόσφατα, ελπίζουμε να μην έρθουν Αλλά θα είμαστε προετοιμασμένοι. Σαφώς ενα νοσοκομείο μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά. Μέσα σε όλες αυτές τις ασκήσεις και τα σενάρια υπάρχουν προγραμματισμοί μέχρι να δεχθεί τα πρώτα περιστατικά το νοσοκομείο που εφημερεύει. Πρέπει να αφήσει όλα τα ελαφρά και μέσης βαρύτητας περιστατικά και να δεχθεί τα βαριά περιστατικά, μέχρι να κινητοποιηθούν και να ανοίξουν τα υπόλοιπα νοσοκομεία, με ένα συγκεκριμένο σχέδιο τραυματιών και νεκρών. Υπάρχει μια εμπειρία Αλλά από πολύ μικρότερα συμβάντα. Το μεγάλο στοίχημα είναι η συνεργασία των φορέων που πρέπει να εμπλακούν. Γνωρίζουμε ότι συχνά δημιουργούνται προβλήματα με αυτή τη συνεργασία. Αν προκύψει ένα τέτοιο συμβάν να μπορεί να αντιμετωπιστεί”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!