Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: ΑΡΣΙΣ: Το θέατρο αντίδοτο στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία
[Thestival]: ΑΡΣΙΣ: Το θέατρο αντίδοτο στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία

[Thestival]: ΑΡΣΙΣ: Το θέατρο αντίδοτο στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία

Την αξία του θεάτρου ως μέσου που απαντά στη μισαλλοδοξία, το φανατισμό και τον ρατσισμό, ενώνει λαούς με διαφορετικούς πολιτισμούς και γίνεται ο κοινός τόπος συνύπαρξης για θεατές και ηθοποιούς είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, για άλλη μια φορά, μέσα από τη συνεργασία της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Νέων με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

Η αρχή της συνεργασίας, στις εκδηλώσεις της 12ης Ιουνίου ενάντια στην παιδική εργασία στη Νέα Παραλία, έδειξε ότι υπάρχει χώρος για γόνιμη συνύπαρξη προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στα προβλήματα όσων ζουν καθημερινά με τον κίνδυνο της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Αυτό έγινε ξεκάθαρο σε όσους συμμετείχαν είτε ως συντελεστές είτε ως θεατές στο δρώμενο «Τα παιδία παίζει;» από το εργαστήρι ενηλίκων 18 έως 35 ετών του ΚΘΒΕ, εμπνευσμένο από το διήγημα του Άντον Τσέχωφ «Βάνκα» με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Σαμψών Φύτρου.

Η συνέχεια ήρθε πολύ γρήγορα, στις 17 και 18 Ιουλίου, με τις διαδοχικές παραστάσεις στα δύο Κέντρα Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ (Σπάρτης 9 και Πτολεμαίων 40/42) του έργου με τίτλο «Η Αχίλλειος Πτέρνα μου», σε σκηνοθεσία Μίτσης Μαυρίδου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το ΚΘΒΕ στην εκπαίδευση». Μέσα από τις παραστάσεις μεταδόθηκε το μήνυμα της αποδοχής του «άλλου» και η σπουδαιότητα της αρμονικής συνύπαρξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!