Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Aρχίζουν αύριο οι παραστάσεις του έργου “Υπηρέτης δυο αφεντάδων” στον Δ. Νεάπολης –Συκεών
[Thestival]: Aρχίζουν αύριο οι παραστάσεις του έργου “Υπηρέτης δυο αφεντάδων” στον Δ. Νεάπολης –Συκεών

[Thestival]: Aρχίζουν αύριο οι παραστάσεις του έργου “Υπηρέτης δυο αφεντάδων” στον Δ. Νεάπολης –Συκεών

Συνεχίζεται το μαγικό ταξίδι στο Θέατρο και στον Πολιτισμό για περισσότερους από 11.000 μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με οδηγό την κρατική σκηνή της Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται.

Μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων μεγάλων θεατρικών παραστάσεων, το πρωτοπόρο πρόγραμμα της θεατρικής αγωγής και παιδείας, που εμπνεύστηκε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και έθεσε σε υλοποίηση σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, συνεχίζεται με ένα ακόμη έργο που ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή της Ε.Μ.Σ., που είναι ο «Υπηρέτης δυο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος, το πρόγραμμα αυτό «φέρνει το Θέατρο και τον Πολιτισμό στην Παιδεία και την Παιδεία στον Πολιτισμό, κάνοντας πράξη το μεγάλο όραμα της Μελίνας Μερκούρη, η οποία υποστήριζε με σθένος ότι η μεγαλύτερη επένδυση είναι αυτή στην Παιδεία και στον Πολιτισμό», κάτι που επιτυγχάνεται «με τη διαδραστική επαφή των μαθητών με τους συντελεστές των παραστάσεων και τους πρωταγωνιστές της τέχνης του Θεάτρου».

Να σημειωθεί ότι κατά τη φετινή σχολική περίοδο 2018-2019, που είναι η τέταρτη συνεχόμενη του προγράμματος, 6.237 μαθητές από 48 σχολεία παρακολούθησαν την παράσταση «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», 5.118 μαθητές από 23 σχολεία το έργο «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» και 3.835 μαθητές από 28 σχολεία την παράσταση «Η εξέγερση της μύτης», που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!