Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Αρ. Μπαλτάς: Γίνονται διαδικασίες για την επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου
[Thestival]: Αρ. Μπαλτάς: Γίνονται διαδικασίες για την επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου

[Thestival]: Αρ. Μπαλτάς: Γίνονται διαδικασίες για την επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου

Στα πλαίσια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής Τάσου Κουράκη, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς τόνισε για ακόμη μια φορά τη βούληση του Υπουργείου Πολιτισμού για την επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου και ανέλυσε όσα απαιτούνται μέχρι την νομοθετική παρέμβαση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην ερώτησή του ο Τάσος Κουράκης υπογράμμισε ότι «η ενιαία τιμή βιβλίου είναι ένα σύστημα διατίμησης και προώθησης του βιβλίου όπου ο εκδότης καθορίζει μια τιμή. Σε όλα τα βιβλιοπωλεία πωλείται το βιβλίο με την ίδια τιμή και αυτό είναι μια προστασία του βιβλίου η οποία εφαρμόστηκε το 1997 στην Ελλάδα κατά το πρότυπο της προϋπάρχουσας γαλλικής νομοθεσίας. Σκοπός αυτής της ρύθμισης είναι η ανατροπή φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού και η διάθεση στο κοινό βιβλίων που εκδίδονται στην Ελλάδα.» Σημείωσε επίσης ότι η κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου το 2014 αποτέλεσε «μια τρομακτική υποβάθμιση στο ποιοτικό βιβλίο και ταυτόχρονα τα μικρά κυρίως βιβλιοπωλεία, τα οποία είναι χώροι πολιτισμού, κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Μεγάλα συμφέροντα και χώροι όπου υπάρχουν και άλλα αντικείμενα και εμπορεύματα διακινούν και βιβλία σε χαμηλές τιμές, κυρίως τα ‘ευπώλητα’ βιβλία, τα λεγόμενα best sellers, με αποτέλεσμα να εκτοπίζεται το ποιοτικό βιβλίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!