Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την αστυνομική λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη
[Thestival]: Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την αστυνομική λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη

[Thestival]: Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την αστυνομική λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται στο πλαίσιο του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα του ΑΠΘ, Διεθνές Συνέδριο για την αστυνομική λογοτεχνία. Το 1ο Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο «Έγκλημα και κρίση: γραφές και μεταγραφές της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του ΑΠΘ. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, με την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών και του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Το Συνέδριο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματα που γεννά διαχρονικά και ιδιαίτερα στις μέρες μας η αστυνομική λογοτεχνία. Λογοτεχνικό είδος πρωτεϊκό, που προσαρμόζεται στον καιρό με τον καλύτερο τρόπο ή κατεξοχήν δείγμα της μαζικής λογοτεχνίας-παραλογοτεχνίας; Υψηλής ποιότητας κοινωνική, πολιτική, λαϊκή λογοτεχνία ή τυποποιημένο εμπορικό προϊόν της εκδοτικής βιομηχανίας; Λογοτεχνία εστιασμένη στο αίνιγμα ή στο γιατί του εγκλήματος; Λογοτεχνία στο περιθώριο του λογοτεχνικού συστήματος ή σε διαρκή αλληλεπίδραση με τα άλλα είδη, στην ίδια την καρδιά του;

Τα παραπάνω ερωτήματα που αφορούν την αστυνομική λογοτεχνία θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου και νέα ερωτήματα θα τεθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!