Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 8 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Techgear]: Vahana: Επιτυχημένη η πρώτη πτήση του αυτοοδηγούμενου ιπτάμενου ηλεκτρικού ταξί της Airbus [Videos]
[Techgear]: Vahana: Επιτυχημένη η πρώτη πτήση του αυτοοδηγούμενου ιπτάμενου ηλεκτρικού ταξί της Airbus [Videos]

[Techgear]: Vahana: Επιτυχημένη η πρώτη πτήση του αυτοοδηγούμενου ιπτάμενου ηλεκτρικού ταξί της Airbus [Videos]

Οι εξελίξεις στα αυτοοδηγούμενα οχήματα δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά που θα κινούνται στους δρόμους, αλλά αφορούν και μια νέα ανερχόμενη τάση, αυτή των ιπτάμενων ηλεκτρικών ταξί (βλ. Lillium Aviation ). Η τελευταία εντυπωσιακή είδηση μας έρχεται από την Airbus, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη πτήση του project Vahana.

Πρόκειται για ένα σχετικά νέο concept από την εταιρεία, το οποίο ξεκίνησε να αναπτύσσεται μόλις πριν από δύο χρόνια και ήδη κατάφεραν να πραγματοποιήσουν επιτυχημένη πτήση για 56 δευτερόλεπτα σε ύψος 5m. Το δοκιμαστικό πρωτότυπο έχει διαστάσεις 5.7 x 6.8 x 2.8m, χωρά ένα άτομο στην καμπίνα του και διαθέτει σύστημα κάθετης απογείωσης – προσγείωσης (VTOL – Vertical Take-Off and Landing), ενώ ζυγίζει 745kg.

Η Airbus παραδέχεται ότι ακόμη βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο για να μιλήσουν για εμπορική χρήση ενός τέτοιου ιπτάμενου ταξί, αλλά με τον ταχύτατο ρυθμό που εξελίσσονται ίσως δεν είναι και τόσο μακρινό όνειρο.

(via )

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TECHGEAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!