Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Techgear]: Η Microsoft θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για μέγιστη προστασία των προσωπικών δεδομένων
[Techgear]: Η Microsoft θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για μέγιστη προστασία των προσωπικών δεδομένων

[Techgear]: Η Microsoft θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για μέγιστη προστασία των προσωπικών δεδομένων

Τον τελευταίο καιρό θα έχετε ακούσει πολλές φορές τον όρο “blockchain”, κυρίως λόγω του θορύβου που γίνεται με τα κρυπτονομίσματα (π.χ. Bitcoin ). Παρόλα αυτά, η χρήση της τεχνολογίας αυτής μπορεί να βρει και άλλου είδους εφαρμογές, όπως αυτή που ετοιμάζει η Microsoft για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Όπως δήλωσε ο Alex Simons, διευθυντής του τμήματος Program Management του τομέα Microsoft Identity, τους τελευταίους 12 μήνες η εταιρεία έχει επενδύσει στην ανάπτυξη ιδεών για την εκμετάλλευση της τεχνολογίας blockchain και η πρώτη εφαρμογή θα είναι οι “αποκεντρωμένες ταυτότητες” (DIDs – Decentralized Identities).

Blockchain

Στη βασική του μορφή, ένα blockchain αποτελεί ένα δίκτυο κρυπτογραφημένων πακέτων (blocks) δεδομένων. Αυτά τα blocks δεν παραμένουν αποθηκευμένα σε κάποιο κεντρικό κόμβο (π.χ. κάποιον cloud server), ούτε υπόκεινται σε διαχείριση από κάποια συγκεκριμένη οντότητα. Αντ’ αυτού, τα blocks είναι “αλυσοδεμένα” μεταξύ διάσπαρτων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στην αλυσίδα (chain) και δεν μπορούν να τροποποιηθούν, ούτε να χακαριστούν επειδή τα δεδομένα κάθε block είναι αλληλένδετα κρυπτογραφημένα με το αμέσως προηγούμενο σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο (δεσμός αλυσίδας). Όλα τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα σε οποιοδήποτε block, δεν μπορούν να αλλοιωθούν αν δεν αλλοιωθούν και τα προηγούμενα blocks. Κατά μία έννοια, ένα blockchain είναι ένα ανοικτό ψηφιακό ημερολόγιο όπου καταγράφονται όλες οι συναλλαγές, χωρίς να διατηρείται σε ένα μοναδικό μέρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TECHGEAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!