Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Techgear]: Mark Zuckerberg: Aπολογείται για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και ανακοινώνει τρεις μεγάλες αλλαγές
[Techgear]: Mark Zuckerberg: Aπολογείται για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και ανακοινώνει τρεις μεγάλες αλλαγές

[Techgear]: Mark Zuckerberg: Aπολογείται για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και ανακοινώνει τρεις μεγάλες αλλαγές

Πέρασαν αρκετές ημέρες από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο Facebook – Cambridge Analytica , και η πολυαναμενόμενη τοποθέτηση του Mark Zuckerberg για τα γεγονότα ήρθε σε δύο δόσεις. Αρχικά, ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας απευθύνθηκε στον κόσμο μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο, στην οποία αναγνώρισε μεν τις ευθύνες του Facebook και τόνισε ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν τους χρήστες, αλλά δεν απολογήθηκε. Μετά, όμως, από τις αντιδράσεις του κόσμου, ο Zuckerberg αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη on camera κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο δίκτυο CNN.

Το κείμενο του είναι μια αποστειρωμένη γενικολογία γραμμένη με δικηγορικό ύφος και αερολογίες του τύπου “έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα δεδομένα σας” ή “θα μάθουμε από αυτήν την εμπειρία” και το μόνο που αξίζει να κρατήσουμε είναι οι τρεις μεγάλες κινήσεις που ετοιμάζει η εταιρεία για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

  1. Η Facebook θα διεξάγει μεγάλη έρευνα για να εντοπίσει πόσα και ποια δεδομένα χρηστών έχουν “υποκλαπεί” τα τελευταία χρόνια ειδοποιώντας, μάλιστα, ξεχωριστά κάθε χρήστη σε περίπτωση που αφορούν τον ίδιο.
  2. Θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών για τους developers.
  3. Θα τοποθετήσουν ένα νεό widget στη κορυφή του News Feed των χρηστών για να παρακολουθούν και να ελέγχουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους και σε ποιο βαθμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TECHGEAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!