Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Techgear]: FIFA 2018 και bitcoin τα βασικά θέματα των μηνυμάτων spam και phishing για το 2017
[Techgear]: FIFA 2018 και bitcoin τα βασικά θέματα των μηνυμάτων spam και phishing για το 2017

[Techgear]: FIFA 2018 και bitcoin τα βασικά θέματα των μηνυμάτων spam και phishing για το 2017

Σύμφωνα με την έκθεση της Kaspersky Lab σχετικά με το τοπίο του spam και των απειλών phishing για το 2017, οι εγκληματίες ακολουθούν μια παγκόσμια «ατζέντα» και χρησιμοποιούν θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, όπως το FIFA 2018 και το Bitcoin , τους τελευταίους 12 μήνες για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να κλέψουν χρήματα ή προσωπικές τους πληροφορίες.

Οι spammers έχουν αποδείξει ότι είναι προσεκτικοί, παρακολουθώντας τα παγκόσμια ζητήματα και τα σημαντικά γεγονότα με έναν κύριο σκοπό – να τραβήξουν και να επωφεληθούν από την προσοχή του θύματός τους. Η τρέχουσα έρευνα της Kaspersky Lab σχετικά με τις δραστηριότητες spam και phishing επιβεβαιώνει ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι spammers είναι αποτελεσματικές, λόγω της μειωμένης προσοχής των χρηστών και της αύξησης της άνευ όρων εμπιστοσύνης. Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό, σημαίνουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν ψευδείς οδηγίες.

Ενώ το 2017 ο κόσμος προετοιμαζόταν εντατικά για τo FIFA 2018, οι spammers εξάπλωναν ενεργά σχετικά email. Έτσι, έστελναν στα θύματα ψευδή μηνύματα με επίσημα λογότυπα της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένων των διοργανωτών και των χορηγών της, καθώς επίσης ενημέρωναν τους χρήστες για νίκες σε τυχερά παιχνίδια και έφταναν στο σημείο μέχρι και να τους υποσχεθούν δωρεάν εισιτήρια.

Ακόμα ένα από τα κυριότερα θέματα του spam και του phishing το 2017 ήταν το cryptocurrency – καθώς η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε δραστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TECHGEAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!