Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Techgear]: Android P: Απαγορεύει την πρόσβαση στην κάμερα στις αδρανείς εφαρμογές για μεγαλύτερη ασφάλεια
[Techgear]: Android P: Απαγορεύει την πρόσβαση στην κάμερα στις αδρανείς εφαρμογές για μεγαλύτερη ασφάλεια

[Techgear]: Android P: Απαγορεύει την πρόσβαση στην κάμερα στις αδρανείς εφαρμογές για μεγαλύτερη ασφάλεια

Οι XDA Developers ανακάλυψαν ακόμη ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που θα φέρει μαζί της η αναβάθμιση Android P . Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος δεν θα επιτρέπει στις ανενεργές εφαρμογές στο background να έχουν πρόσβαση στην κάμερα της συσκευής.

Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος κάποια κακόβουλη εφαρμογή να τραβήξει φωτογραφίες του χρήστη και του περιβάλλοντος του εν αγνοία του, με σκοπό να τις εκμεταλλευτεί είτε για εκβιασμό είτε για άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Ο νέος κανόνος κρύβεται σε έναν μοναδικό κωδικό πιστοποίησης που φέρει κάθε εγκατεστημένη εφαρμογή. Ο κωδικός αυτός (UID – Unique Identification Code) εκχωρείται από το σύστημα κατά την διάρκεια της εγκατάστασης και δεν αλλάζει μέχρι να απεγκατασταθεί η εφαρμογή. Όταν η εφαρμογή μπει σε αδρανή κατάσταση, το Android P απαγορεύει στον συγκεκριμένο κωδικό UID να έχει πρόσβαση στην κάμερα και οποιαδήποτε αίτημα από την αδρανή εφαρμογή για ενεργοποίηση της κάμερας λαμβάνεται από το σύστημα ως σφάλμα.

(via )

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TECHGEAR

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!