Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Βρέθηκαν νέα μυστηριώδη γεώγλυφα Νάσκα στο Περού
[Τα Νέα]: Βρέθηκαν νέα μυστηριώδη γεώγλυφα Νάσκα στο Περού

[Τα Νέα]: Βρέθηκαν νέα μυστηριώδη γεώγλυφα Νάσκα στο Περού

Οι «ζωγραφιές» στο έδαφος, τα λεγόμενα γεώγλυφα του πολιτισμού Νάσκα στο Περού είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, στην ιστορία του ανθρώπινου είδους.
Στην προσπάθεια να τα ερμηνεύσουν, έχουν ειπωθεί πολλά ακόμη και το ότι είναι σημάδια που άφησε ανώτερος πολιτισμός εξωγήινων σε παλαιότερη επίσκεψή του στον πλανήτη μας. Τώρα, με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανακαλύφθηκαν στην επαρχία Νάσκα, στην έρημο του νότιου Περού, καινούρια γεώγλυφα, τα οποία οι δορυφόροι δεν είχαν έως σήμερα καταγράψει.
Διαβάζουμε στο National Geographic ότι Περουβιανοί επιστήμονες βρήκαν 50 καινούργια «έργα» στη διπλανή επαρχία Πάλπα. Κάποια από αυτά ανήκουν στον πολιτισμό Νάσκα, ο οποίος άνθησε στην περιοχή από το 200 έως το 700 μΧ. Αν και, οι αρχαιολόγοι υποπτεύονται ότι οι άνθρωποι που δημιούργησαν τους προγενέστερους πολιτισμούς Παράκας και Τοπαρά μπορεί να ήταν εκείνοι που φιλοτέχνησαν κάποια από αυτά τα έργα, μεταξύ του 500 πΧ και του 200 μΧ.
Οι έρευνες ξεκίνησαν πριν τέσσερα χρόνια, όταν μέλη της Greenpeace – για να τραβήξουν την προσοχή, όπως σημειώνει το Nat Geo – βανδάλισαν και κατέστρεψαν κάποιες από τις «γραμμές» του πολιτισμού Νάσκα. Η κυβέρνηση Ομπάμα παρείχε οικονομική βοήθεια για την αποκατάσταση και, σε αυτό το πλαίσιο, ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον πρώην υφυπουργό Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Περού, Λουίς Χάιμε Καστίγιο εντόπισε καινούργιες «γραμμές».
Ο εντοπισμός έγινε με τη βοήθεια δεδομένων από την πρωτοβουλία GlobalXplorel – είναι πρωτοβουλία τύπου «πολίτης-επιστήμων» – της εξερευνήτριας του Nat Geo, Σάρα Πάρκακ. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «είδαν» αυτό που οι δορυφόροι δεν μπορούσαν να «δουν», καθώς πολλές από τις γραμμές ήταν πολύ λεπτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!