Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Βόρεια Μακεδονία: Η σύνοδος του ΝΑΤΟ κατάργησε το Βουκουρέστι
[Τα Νέα]: Βόρεια Μακεδονία: Η σύνοδος του ΝΑΤΟ κατάργησε το Βουκουρέστι

[Τα Νέα]: Βόρεια Μακεδονία: Η σύνοδος του ΝΑΤΟ κατάργησε το Βουκουρέστι

Είτε Βόρεια Μακεδονία, είτε ΠΓΔΜ η γειτονική χώρα θα μπει στο ΝΑΤΟ και χωρίς να έχουμε εμείς δικαίωμα βέτο

Παρά τους λεονταρισμούς Καμμένου από τις Βρυξέλλες και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει το κλίμα κάνοντας το άσπρο – μαύρο σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι επίσημο γεγονός και δεν μπορεί να αλλάξει.
Η προσπάθεια παραπλάνησης της κυβέρνησης έγκειται στο γεγονός ότι δεν λένε ξεκάθαρα ότι η γειτονική χώρα θα μπει στην Ατλαντική Συμμαχία έτσι κι αλλιώς και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων απλά θα αλλάξει το όνομα που αυτή τη στιγμή στην αίτηση είναι κενό. Είτε δηλαδή θα ενταχθεί ως «Βόρεια Μακεδονία» σύμφωνα με τις Πρέσπες, είτε θα καταρρεύσει η συμφωνία και θα ενταχθεί ως ΠΓΔΜ.
Επί της ουσίας οι Βρυξέλλες έβαλαν τέλος στο Βουκουρέστι και η Ελλάδα έχασε το πλεονέκτημα του βέτο, που δεν θα μπορεί πλέον να το θέσει.
Στην κοινή δήλωση, της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, οι ηγέτες επισημαίνουν ότι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας είναι η εφαρμογή όλων των προκαθορισμένων εσωτερικών διαδικασιών.
Αναλυτικά, η παράγραφος της κοινής δήλωσης που αναφέρεται στην ΠΓΔΜ:
«Στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου αποφασίσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα μεταθέσει την πρόσκληση στην ΠΓΔΜ για να μπει στη Συμμαχία, μόλις βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!