Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Βίτσας: Η ένταση δεν ευνοεί τη διαχείριση του προσφυγικού
[Τα Νέα]: Βίτσας: Η ένταση δεν ευνοεί τη διαχείριση του προσφυγικού

[Τα Νέα]: Βίτσας: Η ένταση δεν ευνοεί τη διαχείριση του προσφυγικού

«Η ένταση δεν ευνοεί τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα, άρα είναι προς το συμφέρον και το δικό μας και της Τουρκίας να κατέβει η ένταση ακόμα κι η ρητορική ένταση», επισήμανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» σημείωσε ότι «χαλάμε πολλά χρήματα και δυνάμεις και δυστυχώς έχουμε και θύματα και αναφέρομαι στον αξιωματικό της ΠΑ που έπεσε στην ώρα του καθήκοντος και πρέπει να τα αποφύγουμε». Ακόμη, ο κ. Βίτσας, συμπλήρωσε ότι «σε κάθε περίπτωση η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία άρα και η Ελλάδα πρέπει να έχουν ανοιχτούς διαύλους και συνεργασία γύρω από το προσφυγικό και το μεταναστευτικό».

«Όπου γίνεται στρατιωτική επιχείρηση υπάρχουν και πρόσφυγες»
Στη συνέχεια ο υπουργός σημείωσε: «Όπου γίνεται στρατιωτική επιχείρηση υπάρχουν πρόσφυγες. Οι πόλεμοι δημιουργούν προσφυγικές ροές. Οι πολεμικές συρράξεις δεν είναι λύση για να λύσεις τις διαφορές σου. Ο διπλωματικός δρόμος είναι αυτός που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε».
Ο κ. Βίτσας, αναφερόμενος στην αύξηση των προσφυγικών ροών που παρατηρείται το 2018, υπογράμμισε: «Το 2018 υπάρχει μία αντιστροφή της κατάστασης. Σε σχέση με το 2017 έχουμε 33% παραπάνω ροές τον Απρίλιο. Το καινούριο στοιχείο είναι ότι αυξάνονται οι ροές στον Έβρο. Εμείς ακολουθούμε την πολιτική που ξεκινάει από τη Συνθήκη της Γενεύης, και την πολιτική η οποία εδράζεται στην κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας». Επιπλέον ο υπουργός προσέθεσε ότι «στόχος είναι να αποσυμπιέσουμε τα νησιά και να βελτιώσουμε τις συνθήκες όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά και για τους ντόπιους, δηλαδή να δώσουμε τις αποζημιώσεις που χρειάζονται, να κάνουμε κάποια εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν και τα hotspots αλλά και την περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!