Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Βαρθολομαίος: Υπάρχει και μία «εικονική ιερωσύνη… »
[Τα Νέα]: Βαρθολομαίος: Υπάρχει και μία «εικονική ιερωσύνη… »

[Τα Νέα]: Βαρθολομαίος: Υπάρχει και μία «εικονική ιερωσύνη… »

Η πρώτη κοινή σύναξη ιερέων και διακόνων του Οικουμενικού Πατριαρχείου που υπηρετούν στην Τουρκία, δηλαδή στην αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως και τις μητροπόλεις της, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, στη μονή Βαλουκλή.
Στην ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη σημασία της ιερωσύνης, δίνοντας στους κληρικούς πατρικές συμβουλές και παροτρύνσεις για την ενίσχυση της διακονίας τους στον σύγχρονο κόσμο.
«Ο ιερεύς δεν ανήκει εις τον εαυτόν του, αλλά εις τον Χριστόν. Εις την χάριν Του οφείλει τα πάντα, Αυτόν διακονεί», σημείωσε και θυμήθηκε τις συμβουλές και τις κατευθύνσεις που του έδωσε κατά τη χειροτονία του σε διάκονο και, αργότερα, σε πρεσβύτερο, ο Γέροντάς του, μητροπολίτης Μελίτων Χατζής.
«Να δίδουν τη μαρτυρία της αδελφικής αγάπης»
Ο Πατριάρχης υπογράμμισε ότι «ο ιερεύς είναι ψυχή τε και σώματι αφιερωμένος εις την αποστολήν του» και σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε: «Είναι, όντως, μεγάλη ευλογία να είσθε κληρικοί, ιερείς και διάκονοι του Υψίστου».
Τόνισε επίσης πως όλοι οι κληρικοί οφείλουν να δίδουν τη μαρτυρία της αδελφικής αγάπης, χωρίς διακρίσεις, σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη συμπαραστάσεως και ενισχύσεως.
«Αυτή η απόλυτος προτεραιότης της αγάπης, κατέστησε τον Χριστιανισμόν την μεγαλυτέραν αξιολογικήν επανάστασιν εις την ιστορίαν της ανθρωπότητος, την οποίαν θαυμάζουν ακόμη και οι αρνηταί της χριστιανικής πίστεως».
Υπενθύμισε, μάλιστα, όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, που συνήλθε στην Κρήτη τον Ιούνιο του 2016, για την αποστολή και τη διακονία της Εκκλησίας και παρατήρησε:
Υπάρχει μία «εικονική ιερωσύνη», η οποία επιθυμεί περισσότερον να φαίνεται παρά να είναι, να επιδεικνύεται παρά να θυσιάζεται, να παίρνει παρά να προσφέρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!