Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις το 2016 είχαν στόχο περισσότερες χώρες
[Τα Νέα]: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις το 2016 είχαν στόχο περισσότερες χώρες

[Τα Νέα]: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις το 2016 είχαν στόχο περισσότερες χώρες

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε εξτρεμιστικές επιθέσεις μειώθηκε για δεύτερη συναπτή χρονιά το 2016, αλλά περισσότερες χώρες επλήγησαν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Τρομοκρατίας (GTI) που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.
Στην έκθεση, η οποία συντάχθηκε από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Οικονομικών & Ειρήνης, αναφέρεται ότι τον περασμένο χρόνο καταγράφηκαν 25.673 θάνατοι από τρομοκρατικές επιθέσεις, αριθμός μειωμένος κατά 22% σε σχέση με το 2014.
Η έκθεση επισημαίνει σημαντική μείωση στη Συρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.
Ωστόσο, σε 77 χώρες πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον μια μοιραία επίθεση – περισσότερες από ποτέ άλλοτε στην 17χρονη ιστορία της βάσης δεδομένων του GTI.
Τα στοιχεία, που αντιπαραβάλλονται με εκείνα του πανεπιστημίου του Μέριλαντ στις ΗΠΑ, θεωρούνται τα πιο πλήρη στην κατηγορία τους παγκοσμίως.
Η έκθεση χαρακτηρίζει “σημαντικότερη θετική διαπίστωση” τον μειωμένο αριθμό των θυμάτων και προσθέτει ότι πρόκειται για “μια κρίσιμη καμπή στη μάχη κατά της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής τρομοκρατίας”.
Την μεγαλύτερη βελτίωση κατέγραψε η έκθεση στη Νιγηρία, όπου οι θάνατοι από τρομοκρατικές ενέργειες που αποδίδονται στην Μπόκο Χαράμ μειώθηκαν κατά 80% τον περασμένο χρόνο.
Αλλά οι θάνατοι που αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50% εντός του 2016, με την πλειονότητα (40%) να έχουν σημειωθεί στο Ιράκ.
Η έκθεση διαπιστώνει “ανησυχητικές” τάσεις παγκοσμίως ως προς την εξάπλωση της τρομοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!