Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Τουρκικά αεροσκάφη στους εορτασμούς για την εισβολή στην Κύπρο
[Τα Νέα]: Τουρκικά αεροσκάφη στους εορτασμούς για την εισβολή στην Κύπρο

[Τα Νέα]: Τουρκικά αεροσκάφη στους εορτασμούς για την εισβολή στην Κύπρο

Σε προκλητικές κινήσεις στην Κύπρο με σκοπό τον εορτασμό της εισβολής στο νησί και τη δημιουργία τετελεσμένων, προχωρά η Αγκυρα. 44 χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του «Αττίλα» άρχισαν να καταφτάνουν στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου στην Κύπρο πλήθος τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών για να πάρουν μέρους στους «εορτασμούς». Η φετινή χρονιά έχει ιδιαιτερότητας καθώς πρώτη φορά έρχονται τόσα πολλά αεροσκάφη για να πάρουν μέρος στις επιδείξεις αλλά και το γεγονός ότι αυτές θα γίνουν σε τρεις περιοχές των κατεχόμενων.
Θα μετάσχει και το σμήνος επιδείξεων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας το επονομαζόμενο και «Τουρκικά αστέρια» (» (Turk Yildizlari), που από το 2012 και μετά συμμετέχει στα πανηγύρια για την τουρκική εισβολή στα κατεχόμενα.
Οι επιδείξεις, που ξεκίνησαν αρχικά με πτήσεις στην περιοχή της παρέλασης στην κατεχόμενη Λευκωσία και επεκτάθηκαν αργότερα και στην Κερύνεια, φέτος θα γίνουν και σε τρίτη περιοχή – σε παράκτια περιοχή της κατεχόμενης επαρχίας Μόρφου.
Επίσης, η Τουρκία δέσμευσε θαλάσσιες περιοχές στα κατεχόμενα για ασκήσεις με πραγματικά πυρά ενώ αναμένεται παρέλαση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχή την ώρα που τα αεροσκάφη θα πετούν πάνω από την κατεχόμενη Λευκωσία, θυμίζοντας μέρες του 1974. Οι πτήσεις κατά το σόου θα φτάνουν σε υψόμετρο μεταξύ 7.000 και 12.000 ποδών και «δεσμεύουν» ζώνη ακτίνας δύο χιλιομέτρων για τον σκοπό αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!