Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Τα Νέα]: «Tomorrow» από την Hellenic Dance Company
[Τα Νέα]: «Tomorrow» από την Hellenic Dance Company

[Τα Νέα]: «Tomorrow» από την Hellenic Dance Company

H νέα σταθερή συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) εγκαινιάζεται με το έργο «Τοmorrow», την καινούργια παραγωγή της Hellenic Dance Company (ΗDC), που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από την ομώνυμη χορογραφία της Γιάσμιν Βάρντιμον, η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της παράστασης μαζί με άλλα τέσσερα έργα ελλήνων και ξένων χορογράφων. Πρόκειται για τα: «Vertical Road» του Άκραμ Καν, «Steps in the Street» της Μάρθας Γκράχαμ, «Special Gala» του Tόνο Λάχκυ και «Façade» του Αντώνη Φωνιαδάκη.
Η Hellenic Dance Company δημιουργήθηκε από την Παυλίνα Βερέμη το 2000 στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και αποτελεί σήμερα ένα περιβάλλον έμπνευσης και ευκαιριών, καθώς είναι μια ζωντανή γέφυρα ανάμεσα στην παγκόσμια χορευτική αρένα και το σύγχρονο ελληνικό χορευτικό δυναμικό.
Κατά τη διάρκεια των δεκαπέντε ετών της λειτουργίας της, η Hellenic Dance Company κάλεσε σε συνεργασία διακεκριμένους χορογράφους από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, οι οποίοι είτε δημιούργησαν έργα ειδικά για τους χορευτές της ομάδας, είτε δίδαξαν σε αυτούς έργα από το ρεπερτόριό τους.
Στις παράγωγες της ήδη μέχρι σήμερα περιλαμβάνονται έργα ελλήνων και ξένων χορογράφων του 20ού αιώνα όπως οι: Μάρθα Γκράχαμ, Βιμ Βαντεκέυμπους, Άκραμ Καν, Πασκάλ Ριού, Χοσέ Λιμόν, Ρίτσαρντ Άλστον, Μάρτιν Λώρενς, Κωνσταντίνου Ρήγου, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Αντώνη Φωνιαδάκη, Μαρκ Μόρρις, Ζουζού Νικολούδη, Χάρη Μανταφούνη, Γιάσμιν Βάρντιμον, Αθηνάς Bάχλα, Χόφες Σέχτερ, Rootlessroot, Τόνο Λάκχυ, Jukstapoz κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!