Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Τα Νέα]: The Walking Dead Art: τα ζόμπι κάνουν τέχνη στο Ωδείο Αθηνών
[Τα Νέα]: The Walking Dead Art: τα ζόμπι κάνουν τέχνη στο Ωδείο Αθηνών

[Τα Νέα]: The Walking Dead Art: τα ζόμπι κάνουν τέχνη στο Ωδείο Αθηνών

Σε γκαλερί για ζωντανούς αλλά και… νεκρούς μεταμορφώθηκε το Ωδείο Αθηνών για τις ανάγκες της έκθεσης «The walking dead art». Στον πυρήνα της βρίσκεται το διαχρονικό θέμα της επιβίωσης αλλά και η σειρά «Walking dead» που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και τροφή για σκέψη για όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς.
Πριν από μερικούς μήνες, τα κανάλια FOX πραγματοποίησαν ένα ανοιχτό κάλεσμασε καλλιτέχνες, ώστε να εμπνευστούν από τον ξεχωριστό κόσμο του «The Walking Dead» που προβάλλεται από την συχνότητά τους. Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν 52 εκπρόσωποι της εγχώριας καλλιτεχνικής κοινότητας, οι οποίοι έστησαν μια σειρά έργων διαφορετικών τεχνοτροπιών.
Αυτά θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το κοινό έως σήμερα Κυριακή 18 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών με δωρεάν είσοδο.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η M art. H ενέργεια διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με στήριξη από το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, το οποίο λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η μετα – αποκαλυπτική εμπειρία της επίσκεψης, ολοκληρώνεται με τις παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο της έκθεσης. Οι δράσεις περιλαμβάνουν προβολές επεισοδίων της σειράς «The Walking Dead» καθώς και μια ευρεία γκάμα ομιλιών, συζητήσεων και workshops με θεματολογία σχετική με τη σειρά.
Η κουλτούρα των ζόμπι στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, οι προκλήσεις ενός comic artist, προπόνηση αυτοάμυνας σε περίπτωση επίθεσης από ζόμπι, ανάλυση της ψυχολογίας και καταπολέμηση παιδικών φοβιών, μαγειρική ζόμπι cupcakes και μια μεταμόρφωση ζόμπι από τους μετρ των ειδικών εφέ, Αδελφούς Αλαχούζους είναι μερικές από τις εκπλήξεις που κρύβει η έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!