Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Η Τερέζα Μέι υποβαθμίζει την εσωκομματική κόντρα για το Brexit
[Τα Νέα]: Η Τερέζα Μέι υποβαθμίζει την εσωκομματική κόντρα για το Brexit

[Τα Νέα]: Η Τερέζα Μέι υποβαθμίζει την εσωκομματική κόντρα για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξέφρασε την προθυμία της να ακούσει τις «διαφορετικές απόψεις» των υπουργών της πριν από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, είπε η εκπρόσωπός της, εν μέσω δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης, καθώς στηρίζει ένα «βελούδινο διαζύγιο» με την ΕΕ.
Ο Χάμοντ έχει δεχθεί επικρίσεις από υπουργούς της κυβέρνησης που τάσσονται υπέρ του Brexit.
Εσωκομματικές εντάσεις φαίνεται ότι επικρατούν στο στρατόπεδο των Τόρις, σχετικά με τη στάση που επιθυμεί να κρατήσει η Βρετανία απέναντι στον περιορισμό της μετανάστευσης και την ελεύθερη μετακίνηση των ευρωπαίων πολιτών.
Η Μέι τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ενιαία αγορά, αλλά επιθυμεί περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης, κάτι που η Γερμανία έχει απορρίψει.
Πηγή του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε ότι ο Χάμοντ έχει επηρεαστεί από τα στελέχη του υπουργείου του που θεωρούν «καταστροφική την ψήφο για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ», αναφέρει η Telegraph.
«Η πρωθυπουργός έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον υπουργό και στη δουλειά που αυτός κάνει» σημείωσε η εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!