Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Τελεσίγραφο Βούτση σε Δ. Καμμένο να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου
[Τα Νέα]: Τελεσίγραφο Βούτση σε Δ. Καμμένο να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου

[Τα Νέα]: Τελεσίγραφο Βούτση σε Δ. Καμμένο να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου

Ερίζουν για την θέση του 8ου αντιπροέδρου της Βουλής στους ΑΝΕΛ, που κατέχει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δημήτρης Καμμένος. Ο Νίκος Βούτσης έδωσε τελεσίγραφο στον Καμμένο να παραιτηθεί και ο ίδιος διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, καλώντας την κυβερνητική πλειοψηφία να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του – όπως προβλέπει ο Κανονισμός – για να καθαιρεθεί από την καρέκλα του προεδρείου της Βουλής. Χθες ο Νίκος Βούτσης κάλεσε δημόσια τον Δ. Καμμένο να παραιτηθεί για να μην επιβαρυνθεί η Ολομέλεια με μια κανονιστικού χαρακτήρα πρόταση μομφής.
«Πρέπει ο κ. Καμμένος να αναλάβει τις ευθύνες του σ΄ ένα ζήτημα ξεκάθαρο και οφθαλμοφανές. Δεν είναι σωστό η Βουλή να κάνει μια τέτοια διαδικασία, για ένα θέμα 100% κανονιστικό και να εξελιχθεί μια άλλη διαδικασία πολιτικής συζήτησης. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.
« Όταν δεν είναι σε κόμμα ένας βουλευτής, δεν μπορεί να είναι αντιπρόεδρος. Δεν υπάρχει περίπτωση, ανεξάρτητος βουλευτής, πόσω μάλλον επειδή άλλαξε στάση, να παραμείνει αντιπρόεδρος. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στη Βουλή» συμπλήρωσε. Άμεση ήταν η απάντηση του Δ. Καμμένου που τόνισε ότι σέβεται τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής αν και έχει πολικές διαφορές με τον Ν. Βούτσης επαναλαμβάνοντας πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί απο την αντιπροεδρία. « Δεν θα παραδώσω την αντιπροεδρία, διότι για μένα είναι μείζον πολιτικό ζήτημα, γιατί διεγράφην από το κόμμα μου με εντολή του Προέδρου, επειδή ψήφισα κατά συνείδηση, να μην στείλω τον κ. Κοτζιά όπως είχαμε αποφασίσει στην Κ.Ο. να υπογράψει στις Πρέσπες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!