Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Στη ζυγαριά η συμφωνία για το χρέος με προσφυγικό και Μακεδονικό
[Τα Νέα]: Στη ζυγαριά η συμφωνία για το χρέος με προσφυγικό και Μακεδονικό

[Τα Νέα]: Στη ζυγαριά η συμφωνία για το χρέος με προσφυγικό και Μακεδονικό

H αποκάλυψη των σημερινών Financial Times για συμφωνία Τσίπρα – Μέρκελ ώστε να δέχεται η Ελλάδα πρόσφυγες από τη Γερμανία, μπορεί να συνδεθεί κάλλιστα με τα όσα έγιναν στο εσωτερικό της χώρας μετά το Eurogroup.
Σύμφωνα με τους FT ο έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται «έτοιμος να συνάψει συμφωνία μαζί της για την επιστροφή αιτούντων άσυλο, στη Γερμανία, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενισχύοντάς την με αυτό τον τρόπο ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνόδου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το μεταναστευτικό».
«Δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως έχουμε ορισμένες επιστροφές από τη Γερμανία, εάν αυτό βοηθήσει, στέλνοντας μήνυμα στους διακινητές (ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη ν’ αντιμετωπίσει τις παράνομες προσφυγικές ροές)», είπε ο κ. Τσίπρας στους FT.
Δήλωσε επίσης «ανοιχτός», σύμφωνα με την εφημερίδα, «να προχωρήσει σε ειδική συμφωνία με το Βερολίνο προκειμένου να περιορίσει τις “δευτερογενείς μετακινήσεις” των προσφύγων που φθάνουν στα νότια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά μετά ταξιδεύουν βόρεια στη Γερμανία».
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει γίνει πολύ συζήτηση για το αν το Σκοπιανό και η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ (με τις όποιες παραχωρήσεις έγιναν σε εθνότητα και γλώσσα) είναι δύο θέματα που συνδέονται άμεσα.

Καταγγελίες από βουλευτές
Καταγγελίες για «κρυφό παζάρι» ώστε η Ελλάδα να πετύχει καλύτερη συμφωνία για το χρέος με ανταλλάγματα, έχουν κάνει και μέχρι πρότινος κυβερνητικοί βουλευτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!