Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 19 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Σπάζοντας τα καλοκαιρινά στερεότυπα της γαστρονομίας
[Τα Νέα]: Σπάζοντας τα καλοκαιρινά στερεότυπα της γαστρονομίας

[Τα Νέα]: Σπάζοντας τα καλοκαιρινά στερεότυπα της γαστρονομίας

Αν σας ρωτούσαν ποια είναι η εικόνα του τυπικού καλοκαιρινού γεύματος που σας έρχεται στο μυαλό, μάλλον θα περιγράφετε το ακόλουθο: τραπέζι δίπλα στη θάλασσα, χάρτινο τραπεζομάντηλο, καλαμαράκια τηγανητά, κολοκυθάκια, πατάτες, χωριάτικη με μπόλικο κρεμμύδι και παγωτάκι στο τέλος.
Μια χαρά είναι όλα αυτά, υπό όρους. Απλώς έχουν εξελιχθεί σε ασφυκτικό στερεότυπο καλοκαιρινής γαστρονομίας.
Γι’ αυτό και ήταν πολύ ενθαρρυντική η διάκριση αρκετών εστιατορίων κατά μήκος της ελληνικής ακτογραμμής στην πρόσφατη διοργάνωση Restaurant 100 Awards. Στη λίστα των βραβείων ξεχωρίζουν εστιατόρια τουριστικών περιοχών που κομίζουν μια σημαντική γαστρονομική προσφορά. Δεν αρκούνται στα αναμενόμενα και τα τετριμμένα. Κάνουν πειραματισμούς χωρίς να χάνουν τον τοπικό τους χαρακτήρα. Δοκιμάζουν γευστικές «μοντερνιές» πατώντας πάνω στη στέρεη βάση της παράδοσης, χωρίς να αλλοιώνουν τα πρωτογενή στοιχεία.
Υπό αυτό το πρίσμα ξεχωρίζει ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια της χώρας, η Μαραθιά στον Άγιο Φωκά της Τήνου. Ένα εστιατόριο που γεννήθηκε στο «πουθενά» πριν από μια δεκαπενταετία, ως παραδοσιακή ταβέρνα, που είχε πάντα καλή φήμη για το καλό της ψάρι και σήμερα έφτασε στη θέση 48.
Δεν ήταν ένα άλμα στην κορυφή, αλλά μια μεγάλη πορεία, μια ολιστική αντίληψη για το τουριστικό προϊόν και μια διαφορετική προσέγγιση βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!