Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Τα Νέα]: Συζήτηση στην ΕΕ για τη μείωση κατά 30% έως το 2030 των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου
[Τα Νέα]: Συζήτηση στην ΕΕ για τη μείωση κατά 30% έως το 2030 των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

[Τα Νέα]: Συζήτηση στην ΕΕ για τη μείωση κατά 30% έως το 2030 των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Η πρώτη συζήτηση σχετικά με τον επιμερισμό στα κράτη-μέλη του ευρωπαϊκού στόχου μείωσης κατά 30% έως το 2030 των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου διεξήχθη κατά το σημερινό συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος στο Λουξεμβούργο.
Οι 28 υπουργοί εξέφρασαν την προσήλωσή τους στους συμφωνημένους στόχους στο πλαίσιο της συμφωνίας για το κλίμα του Παρισιού και υποστήριξαν πολιτικά τις νομοθετικές προτάσεις, ωστόσο διαφάνηκαν οι διαφορετικές απόψεις ως προς τους επιμέρους προτεινόμενους στόχους και το ρυθμό μείωσης των εκπομπών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά έγινε εμφανές πως κάποιες από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπή για τα μέτρα που θα λάβει κάθε χώρα, φαίνεται να «ευνοούν» τις χώρες που έχουν υψηλότερο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) και να «αδικούν» τις χώρες που έχουν ήδη πετύχει μεγάλες μειώσεις, όπως, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα.
Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης τόνισε ότι οι υπό συζήτηση νομοθετικές προτάσεις μπορούν να γίνουν ακόμη πιο φιλόδοξες αλλά και περισσότερο δίκαιες και αποτελεσματικές λαμβάνοντας υπόψη το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της κάθε χώρας και τις μειώσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί από την κάθε χώρα σε σχέση με τους νομοθετημένους στόχους για το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!