Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Συντριβή Mirage: Βρέθηκε ο καταγραφέας της μοιραίας πτήσης του ήρωα Μπαλταδώρου
[Τα Νέα]: Συντριβή Mirage: Βρέθηκε ο καταγραφέας της μοιραίας πτήσης του ήρωα Μπαλταδώρου

[Τα Νέα]: Συντριβή Mirage: Βρέθηκε ο καταγραφέας της μοιραίας πτήσης του ήρωα Μπαλταδώρου

O τραγικός επίλογος της συντριβής του Μιράζ γράφτηκε στην πατρίδα του ήρωα Γιώργου Μπαλταδώρου, εκεί όπου έγινε η κηδεία του. Όμως, οι λογαριασμοί σχετικά με το πώς έπεσε το αεροσκάφος παραμένουν ανοικτοί καθώς όλοι θέλουν να μάθουν πώς έγινε το δυστύχημα.
Την ώρα της κηδείας έγινε γνωστό ότι βρέθηκε σε βάθος 800 μέτρων το Crash Recorder, ένα από τα τουλάχιστον τρία καταγραφικά συστήματα που διαθέτει το μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 και είναι το μόνο σύμφωνα με έμπειρους ιπτάμενους που μπορεί να μην υποστεί καμία αλλοίωση από ένα ατύχημα.
Όπως αναφέρει το onalert, το μικτό γκρουπ των ερευνητών από την Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με το κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος αλλά και τα στελέχη του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας έχουν εντοπίσει την εκπομπή σήματος από τον καταγραφέα πρόσκρουσης.
Tα δεδομένα που βρίσκονται στον καταγραφέα της πτήσης θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά. Ενδεχομένως να υπάρξουν στοιχεία για τη βουτιά θανάτου στη θάλασσα.
Ηδη η αρμόδια επιτροπή έχει στα χέρια της την καταγραφή της πτήσης του σχηματισμού των μαχητικών αεροσκαφών, που έχει γίνει από την κάμερα του δεύτερου Mirage Mirage 2000 – 5. Μαζί με την κατάθεση του δεύτερου πιλότου θα μπορέσουν να συμπληρώσουν το παζλ και να απαντήσουν στα ερωτήματα. Γιατί ο έμπειρος πιλότος έχασε τον έλεγχο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!