Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Τα Νέα]: Συνομιλία Πενς με Τσίπρα και Ζάεφ μετά «την επίλυση του Σκοπιανού»
[Τα Νέα]: Συνομιλία Πενς με Τσίπρα και Ζάεφ μετά «την επίλυση του Σκοπιανού»

[Τα Νέα]: Συνομιλία Πενς με Τσίπρα και Ζάεφ μετά «την επίλυση του Σκοπιανού»

;

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, είχε ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της οποίας ο αντιπρόεδρος τον συνεχάρη για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συμφωνία για την σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια.
Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών οικονομικών σχέσεων, ιδίως ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ, καθώς και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τον ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς συνεχάρη τον έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία επίλυσης του ζητήματος του ονοματολογικού με την ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της αντιπροεδρίας στον Λευκό Οίκο.
«Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συγχαίρει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ιστορική συμφωνία με τα Σκόπια για την επίλυση του μακροχρόνιου προβλήματος του ονοματολογικού», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων»
Ο κ. Πενς εξέφρασε την στήριξη των ΗΠΑ στα προσεχή βήματα που αφορούν την επιτυχημένη εφαρμογή και υλοποίηση της συμφωνίας, ενώ παράλληλα συζήτησε και το θέμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα.
«(Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς) προσέφερε την υποστήριξη των ΗΠΑ για τη συμφωνία και τη βιώσιμη και επιτυχημένη εφαρμογή της, και επαίνεσε την ηγεσία και το θάρρος του πρωθυπουργού Τσίπρα στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας, η οποία θα ενισχύσει την ευημερία και την σταθερότητα της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!