Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Τα Νέα]: «Συννεφιασμένη» Κυριακή για τα… εργασιακά
[Τα Νέα]: «Συννεφιασμένη» Κυριακή  για τα… εργασιακά

[Τα Νέα]: «Συννεφιασμένη» Κυριακή για τα… εργασιακά

Την Κυριακή αρχίζει η σκληρή αναμέτρηση κυβέρνησης – δανειστών για τα εργασιακά με σημεία αιχμής τον κατώτατο μισθό, τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο.
Το ενδιαφέρον των συζητήσεων μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων των θεσμών οι οποίες θα αρχίσουν το απόγευμα της Κυριακής, θα αφορά την επιδίωξη από την πλευρά της κυβέρνησης να επανέλθει η διαπραγμάτευση για τον κατώτατο μισθό στους κοινωνικούς εταίρους (εργοδότες – εργαζόμενοι), οι κλαδικές συμβάσεις να υπερισχύουν των επιχειρησιακών, ενώ στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων θα επιδιωχθεί η μετάθεση της όποιας νομοθετικής παρέμβασης για το μέλλον, αφού πρώτα εκδοθεί η σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ. Οι δανειστές ωστόσο ζητούν ανατροπές στην απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, όπως:
* Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Ζητούν να αυξηθούν τα όρια πέραν των οποίων οι απολύσεις λογίζονται ομαδικές και να καταργηθεί το δικαίωμα διοικητικής έγκρισης – δηλαδή το βέτο – που διατηρεί ο υπουργός Εργασίας επί των ομαδικών απολύσεων.
* Αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Αναμένεται να τεθεί αίτημα αλλαγής του μηχανισμού λήψης της απόφασης για απεργίες με αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που απαιτούνται για την επικύρωση και αύξηση του χρόνου προειδοποίησης
* Καθήλωση των μισθών και ειδικά του κατώτατου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!