Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Τα Νέα]: Συνεχίζεται λειτουργία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό
[Τα Νέα]: Συνεχίζεται λειτουργία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό

[Τα Νέα]: Συνεχίζεται λειτουργία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού (ΜΚΙΕ) θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του χωρίς να υποχρεωθεί προς το παρόν να εκκενώσει το χώρο έως την 21η Ιουνίου, όπως αξίωνε με τελεσίγραφο η Ελληνικό ΑΕ.
Η θετική αυτή εξέλιξη «προέκυψε μετά από ένα πρωτοφανές κίνημα συμπαράστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη», τόνισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας, ένας εκ των ιδρυτών του κέντρου. Μάλιστα υπογράμμισε ότι στις Βρυξέλλες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε διαδήλωση μπροστά στο ελληνικό προξενείο ως κίνηση συμπαράστασης στο ΜΚΙΕ ενώ και στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου υπήρξαν φωνές αλληλεγγύης κυρίως από την ευρωβουλευτή, πρώην συμπρόεδρο των Πρασίνων κυρία Ρεμπέκα Χάρμς.
Ας σημειωθεί ότι με τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή συναντήθηκαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου προκειμένου να την ενημερώσουν για τη θετική εξέλιξη που πήρε το όλο θέμα μετά από μεσολάβηση και πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της μετεγκατάστασης του ΜΚΙΕ από τον χώρο του Ελληνικού όπου στεγάζεται από το 2012.
Ας σημειωθεί ότι η εκκένωση των κτιρίων από το ΜΚΙΕ στον χώρο του Ελληνικού είχε χαρακτηρισθεί ως υποχρέωση της κυβέρνησης για τις εκκρεμείς δράσεις της συμφωνίας με τους δανειστές, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!